21.10.2014 11:10

70 άδειες υπαίθριου εμπορίου για όλη τη Χίο

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Τρεις κατηγορίες πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου θα ισχύσουν και φέτος σύμφωνα με την εισήγηση που έχει διανεμηθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Σώματος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Ρύθμισης Εμπορίου του Δήμου, το Σώμα καλείται να εγκρίνει τον ανώτατο αριθμό για κάθε μία από τις εξής κατηγορίες:

Α) Υπαιθρίου εμπορίου τύπου Α’: η οποία ισχύει, για τη πώληση πρωτογενών προϊόντων γης (στα οποία περιλαμβάνονται και άνθη) αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας

Β) Υπαιθρίου εμπορίου τύπου Β’: η οποία ισχύει για την πώληση των λοιπών προϊόντων και 

Γ) Υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου, η οποία ισχύει για στάσιμες καντίνες και καντίνες που είναι κινητές αλλά βρίσκονται σταθμευμένες και ασκούν την δραστηριότατα τους σε συγκεκριμένο χώρο .

Έτσι η υπηρεσία εισηγείται ως ανώτερο αριθμό αδειών ανά κατηγορία :

Α) Υπαιθρίου εμπορίου τύπου Α’  : Δέκα (10)

Β) Υπαιθρίου εμπορίου τύπου Β’  : Τριάντα (30) και

Γ) Υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου :  Τριάντα (30)

την ώρα που η Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ενέκρινε για το έτος 2014 ως ανώτατο αριθμό εξήντα (60) άδειες τύπου Β΄ (υπαίθριο και στάσιμο) και καμία άδεια τύπου Α΄.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ