26.3.2014 12:20

Αποψιλώνεται το ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ

ΟΡΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ 1 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Τις τραγικές ευθύνες της πολιτείας που καιρό τώρα αρνείται να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του ΕΚΑΒ  στη Χίο επαναφέρει η 7μηνη άδεια 2 ΕΚΑΒιτών από τον επόμενο μήνα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για την απρόσκοπτη πλέον λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στο νησί μας.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» βασιζόμενο σε δηλώσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Χίου το αμέσως επόμενο διάστημα 2 από τα 7 στελέχη  θα αδειοδοτηθούν για 7 μήνες λαμβάνοντας άδεια πατρότητας γεγονός που σημαίνει ότι θα απομείνουν μόλις 5 στελέχη για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού από το πρωί μέχρι το βράδυ.  

«Ας φανταστούν όσοι συνεχίζουν να αδιαφορούν  τι θα γίνει το καλοκαίρι που οι ανάγκες του νησιού θα είναι όχι απλά διπλάσιες αλλά πολλαπλάσιες της σημερινής κατάστασης. Με 7 Εκαβίτες που είμαστε σήμερα και 8 οδηγούς μπορούμε να βγάλουμε διπλές βάρδιες μόνο μερικά απογεύματα συνήθως Τρίτη και Πέμπτη όπου έχουμε επανεξετάσεις και νεφροπαθείς. Αν μείνουμε 5 άτομα πολύ φοβάμαι ότι ούτε το πρωί θα μπορέσουμε να βγάλουμε 2 ασθενοφόρα», είπε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στον «π», επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά ότι τα όσα τραγικά συνέβησαν στο παρελθόν θα αναγκαστεί η κοινωνία να τα ξαναζήσει.

«Από το Άγιο Γάλας μέχρι τα Μεστά»

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αναμένεται να γίνει εντονότερο ειδικότερα τις ημέρες που το Κέντρο Υγείας Πυργίου δεν μπορεί να καταρτίσει βάρδιες και τις καλύπτει το ΕΚΑΒ. Όπως εξηγούν οι ΕΚΑΒίτες τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης που υπάρχουν 2 ασθενοφόρα καλύπτουν περιστατικά όχι μόνο για τη βόρεια και τη κεντρική Χίο αλλά και για τα Νοτιόχωρα.  

«Σκεφτείτε τι θα γίνει μόλις μείνουμε 5 στελέχη και δεν μπορούμε να βγάλουμε δεύτερο ασθενοφόρο. Θα πρέπει να έχουμε 1 όχημα όλη την ημέρα για όλα τα περιστατικά του νησιού ανεξάρτητα από το που θα σημειωθούν αυτά», κατέληξε το ίδιο στέλεχος μιλώντας στον «π».

«Στο περίμενε» ο Κορεάτης

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το απόγευμα της Κυριακής η ανάγκη μεταφοράς στο «Σκυλίτσειο» Κορεάτη υπηκόου που τραυματίστηκε στο Τελωνείο του Τσεσμέ λίγο πριν το ταξίδι του προς τη  Χίο. Παρότι οι αρχές της Τουρκίας ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο της Χίου ότι επίκειται η μεταφορά ασθενή, το πλοίο έφθασε από τον Τσεσμέ και ο άτυχος ασθενής περίμενε αρκετή ώρα μέχρι να φανεί το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό εκείνη την ώρα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ