23.7.2014 11:22

Εφημερίες... ρεφενέ

- ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Απηυδισμένοι, απογοητευμένοι κι απελπισμένοι από την αδιαφορία της πολιτείας που τους έχει φέρει στη δεινή θέση να βρίσκονται χωρίς αγροτικούς γιατρούς χειμώνα καλοκαίρι, οι κάτοικοι της Βολισσού και γενικότερα των βορειοχώρων, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μερικοί από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής σε μια προσπάθεια εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο ένας και μοναδικός αγροτικός γιατρός, στη Βολισσό, δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες, ούτε να βρίσκεται στο ιατρείο συνέχεια με αποτέλεσμα να μένει «ακάλυπτη» όλη η περιοχή για κάποιες μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας τουριστικός προορισμός όπως η Βολισσός μένει χωρίς γιατρό για μέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων.

Ρεφενέ;

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν πολλές προτάσεις κι είναι τέτοια η απόγνωση των κατοίκων, που εξετάστηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να καλυφθούν οικονομικά από τους πολιτιστικούς συλλόγους οι εφημερίες, με το κόστος να μοιράζεται σε όλους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κίνητρο για την κάλυψη της θέσης.

Με την πρόταση αυτή διαφωνούν οι περισσότεροι, αφού πιστεύουν ότι θα δημιουργήθει ένα «κακό» προηγούμενο και οι βορειοχωρούσοι θα κληθούν να πληρώνουν για το δημόσιο αγαθό της υγείας.

Γενικότερα ωστόσο  συζητήθηκε η ενεργοποίηση και η πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις με την πρώτη να ασκείται  στον διευθυντή του ΠΕΔΥ στη Χίο για την κάλυψη των κενών των αγροτικών γιατρών.

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου με τους επισκπέπτες, ντόπιους και αλλοδαπούς να φτάνουν σταδιακά και στην Αμανή, το πρόβλημα δείχνει αξεπέραστο. Μια νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί περίπου αρχές Αυγούστου αναμένεται να διαφωτίσει ακόμη περισσότερο το θολό τοπίο, ωστόσο το ζήτημα είναι ότι ολόκληρη η περιοχή παραμένει ακάλυπτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ