10.10.2014 18:04

Έκπληξη με Κώστα Παπαδόπουλο

• ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Με μια καθαρά προσωπική απόφαση, κατά πολλούς ανατρεπτική, η Χρ. Καλογήρου όρισε χθες τον Κώστα Παπαδόπουλο θεματικό αντιπεριφερειάρχη προερχόμενο από τη Χίο. Η περιφερειάρχης διατήρησε την αριθμητική κατανομή (3 από τη Λέσβο, 1 από Χίο, Λήμνο και Σάμο), ανέτρεψε όμως τα προγνωστικά χρίζοντας για το πρώτο μισό της θητείας της τον 6ο κατά σειρά εκλογής στο ψηφοδέλτιο της Χίου πρώην διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Κ. Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι πληροφορήθηκε την απόφαση Καλογήρου ενώ βρίσκονταν στην αίθουσα διδασκαλίας στο σχολείο του. Η περιφερειάρχης είχε φροντίσει να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό τις τελικές αποφάσεις της, οι οποίες προφανώς είχαν ληφθεί κάποιες μέρες πριν, καθώς ανακοινώθηκαν ελάχιστες ώρες μετά την ορκωμοσία της.

Που κρίθηκε
Από το περιβάλλον της Χρ. Καλογήρου ως στοιχείο που βάρυνε στη χιώτικη επιλογή της αναδεικνύονταν οι δεσμοί του Κ. Παπαδόπουλου με το Πανεπιστήμιο. Ο τομέας των Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει ως προνομιακό συνομιλητή το Τμήμα Ναυτιλίας που εδρεύει στη Χίο και ο νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, άρα εκτιμήθηκε ότι έχει ήδη ανοικτό δίαυλο επαφής με την πανεπιστημιακή μονάδα.
Η θητεία των νέων αντιπεριφερειαρχών ορίζεται για την περίοδο 09.10.2014 έως και 28.02.2017. 

Η γεωγραφική κατανομή
Η τοπική διασπορά αντιπεριφερειαρχών συνεχίζει να δημιουργεί υπόκωφα παράπονα από τους Χιώτες συμβούλους. Η Λέσβος διατηρώντας τρεις θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών (Βαλσαμίδης – Αργυρίου – Γόμου) συν τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με δεδομένο ότι στο μισό της θητείας θα υπάρξει «ανασχηματισμός», μπορεί να καλύψει την επιθυμία αξιοποίησης των 8 από τους 9 εκλεγμένους συμβούλους. Στη Χίο θα έχουν αξιοποιηθεί μόλις οι 2 στους 7.

Αντίβαρο;
Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ειλημμένη απόφαση από την κ. Καλογήρου είναι ως αντιστάθμισμα στη Χίο να δημιουργηθεί η έδρα της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας και μένει να αποσαφηνιστεί αν θα διατηρηθεί η μορφή της ΕΝΑ Χίου ή θα διαμορφωθεί νέα Εταιρεία.

Νέος γύρος ευθυνών
Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ακολουθήσει απόφαση της Χρ. Καλογήρου για τον ορισμό Εντεταλμένων Περιφερειακών Σύμβουλων και μεταβίβασης ή ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους αντιπεριφερειάρχες και τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

1. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας
Γεννήθηκε το 1971 στη Χίο αλλά κατάγεται από τον Πολιχνίτο. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Ιανουάριο 2011 εργάζεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Λέσβου με το συνδυασμό του Παύλο Βογιατζή και ανέλαβε καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη.  Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.

2. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών
Είναι δημόσιος υπάλληλος. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1962. Κατοικεί στη Λουτρόπολη Θερμής  και ασχολείται ενεργά με τα κοινά από το 2001. Διετέλεσε πρόεδρος σε αθλητικούς και  πολιτιστικούς συλλόγους στο παρελθόν και τώρα είναι επικεφαλής  του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Από το 2010  διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Λέσβου.

3. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής
Γεννήθηκε το 1956 στο Κοντοπούλι  της Λήμνου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ. Είναι συνταξιούχος ΟΤΕ.  Υπήρξε πρόεδρος Κοινότητας Κοντοπουλίου (1995-1998), δήμαρχος Δήμου Μούδρου (1999-2010), πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου. Διετέλεσε μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου (επί 10ετία) και μέλος της Ομάδας Τοπικής Δράσης των προγραμμάτων Leader. Είναι μέλος στο Δ.Σ. του Λ.ΑΓ.Η.Ε. (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής ενέργειας).

4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών
     Γεννήθηκε το 1959 στο Πυργί. Δάσκαλος - διευθυντής  Δημοτικού Σχολείου Νενήτων.   Πτυχιούχος Π.Τ.Δ.Ε. με μεταπτυχιακό στην «Οικονομική & Διοίκηση Μηχανικών» Διετέλεσε: Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (2007 –2010), αντιπρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου Βιβλιοθήκης Κοραής», δημοτικός σύμβουλος  Δήμου Ιωνίας, αντιπρόεδρος και γραμματέας  Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χίου, διαιτητής πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης.

5. ΓΟΜΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής

Γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε ασυρματίστρια, επάγγελμα που άσκησε για δυο χρόνια. Από το 1994 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, περιφερειακή σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο νομό Λέσβου.

6. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού

Θυγατέρα του πρώην βουλευτή Σάμου Θαλασσινού Θαλασσινού, απόφοιτη Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής ΔΠΘ ασκεί τη δικηγορία από το 2005. 
Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Ποινικού Δικαίου στη Σάμο και μέλος στο Δ.Σ. Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ