3.8.2015 17:32

Ελεύθερη Βιβλιοθήκη στο αίθριο της "Κοραής" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΘΡΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με κινήσεις εξωστρέφειας στη λογική του να μπει η Βιβλιοθήκη "Κοραής" στην καθημερινότητα μας, να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ενεργής ζωής της πόλης και της κοινωνίας, το εφορευτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα στοχεύει στη διαμόρφωση της "αυλής" της Βιβλιοθήκης σε χώρο φιλοξενίας.

Το βοτσαλωτό της αυλής, οι προτομές, η δροσιά των δέντρων δημιουργούν από μόνα τους έναν φιλόξενο χώρο για όλες τις ώρες. Με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει μια φιλόξενη γωνιά για όλο τον κόσμο.

"Θέλουμε να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας και ανάπαυλας των επισκεπτών με τραπεζάκια και καρέκλες. Πολλές φορές βλέπουμε τους επισκέπτες να ξεκουράζονται στα σκαλάκια της Βιβλιοθήκης, Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα χώρο, όπου θα μπορούν να ξαποστάσουν, απολαμβάνοντας τον χώρο" εξηγεί στον "π" από τη Βιβλιοθήκη "Κοραής" η Αν. Βροχαρίδου.

Και ελεύθερη βιβλιοθήκη

Η σκέψη αυτή ενισχύεται με την ένταξη της Βιβλιοθήκης Κοραής στο πρόγραμμα Freelittlelibrary. Αυτό σημαίνει ότι στον χώρο αυτό θα υπάρχει ένα μικρό κιόσκι όπου θα διακινούνται βιβλία δωρεάν. "Θα μπορεί κάποιος να φέρνει ένα βιβλίο και να παίρνει ένα άλλο. Δε θα χρειάζεται η διαδικασία του δανεισμού. Ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να φέρει ένα βιβλίο που δεν χρειάζεται, που θέλει να το μοιραστεί και να δανειστεί ένα άλλο". εξηγεί η κ. Βροχαρίδου το σχέδιο το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να μπορεί να λειτουργήσει τέλος καλοκαιριού.

Η προσπάθεια των εθελοντών, του πυρήνα,  που έχει συσταθεί γύρω από τη βιβλιοθήκη "Κοραής" συνεχίζεται ακάθεκτη με την πραγματοποίηση των εργαστηρίων για τα παιδιά και πλήθος άλλων πρωτοβουλιών που θα ανακοινώνονται προσεχώς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ