9.5.2024 15:43

Επαναδραστηριοποιείται ο Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Χίου

Στις 18-04-2024 οι νοσοκομειακοί ιατροί του Γ.Ν.Χίου στα πλαίσια μιας άρτιας εκλογικής διαδικασίας εξέλεξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τους .Η μαζική συμμετοχή των ιατρών στην ψηφοφορία ξεκαθάρισε αφενός την ανάγκη επαναδραστηριοποίησής του συλλόγου και αφετέρου έδειξε στα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου ότι ο μοναδικός οδικός χάρτης δεν είναι άλλος από την ευθύνη να τιμήσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Εν αναμονή της πρώτης γενικής συνέλευσης του συλλόγου συμφωνήσαμε, η πρώτη δημόσια δήλωσή μας να αναδείξει και να υπενθυμίσει ότι ανώνυμα , σεμνά και ταπεινά οι γιατροί του νοσοκομείου ενεργούν, πρωτοπορούν και αγωνιούν για την αξιοπρεπή παροχή υπηρεσιών υγείας στους Χιώτες.

Εφημερεύουν νυχθημερόν 365 ημέρες το χρόνο. Δεν φείδονται να ξοδέψουν προσωπικό και οικογενειακό χρόνο πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου όποτε προκύπτει ανάγκη. Αμείβονται δραματικά λιγότερο και εργάζονται πολύ περισσότερο από ότι οι ξένοι συνάδελφοί τους και μάλιστα πέραν του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία εβδομαδιαίου χρόνου. Νοσηλεύουν νεογνά ,παιδιά και ενήλικες καλύπτοντας όλο το φάσμα των παθήσεων της εσωτερικής παθολογίας και της παιδιατρικής. Λειτουργούν ειδικές μονάδες όπως αυτές του τεχνητού νεφρού, των ογκολογικών θεραπειών, της μονάδας εμφραγμάτων και της μονάδας εντατικής θεραπείας. Χειρουργούν οξέα και χρόνια περιστατικά όχι μόνο με τις κλασσικές τεχνικές αλλά και με τη χρήση προωθημένων και σύγχρονων τεχνικών (λαπαροσκοπικές τεχνικές στη γενική χειρουργική και τη γυναικολογία ,ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην ορθοπεδική ,στην ΩΡΛ και στη νευροχειρουργική, ενδαγγειακές τεχνικές στην αγγειοχειρουργική, οφθαλμολογικά χειρουργεία με τεράστια πλέον αναμονή). Επίσης πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, εμφύτευση μόνιμων βηματοδοτών, διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπικές γαστρεντερολογικές πράξεις, βρογχοσκοπήσεις. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται καθημερινά και αγόγγυστα από το μικροβιολογικό, το βιοχημικό, την αιμοδοσία. Το ακραία υποστελεχωμένο ακτινολογικό τμήμα επιμένει να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες. Οι αναισθησιολόγοι και οι ιατροί της ΜΕΘ αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σιγουριά που παρέχουν σε όλους τους παραπάνω. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, βαριά υποστελεχωμένο ,το τμήμα της πρώτης γραμμής, ίσως το πιο σκληρό και δύσκολο του νοσοκομείου .Οι ελάχιστοι ιατροί του με πραγματική φυσική παρουσία όλες τις ώρες της εφημερίας. Με την καθοριστική συνδρομή των ειδικευόμενων ιατρών καταφέρνει να διατηρεί την αξιοπιστία του. 

Οι επικουρικοί ιατροί όμηροι της ακατανόητης εμμονής της μη μονιμοποίησής τους και οι ειδικευόμενοι οι οποίοι όλο και λιγοστεύουν, παρόντες παντού, ακάματοι και συνεπείς. Όσοι συνεχίσουν να τους αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους θα μας βρουν μπροστά τους (αυτή είναι η μοναδική συνδικαλιστικού τύπου δήλωση που κάνουμε σε αυτή μας την παρέμβαση).

Επιλέξαμε λοιπόν η πρώτη μας δημόσια δήλωση να είναι μακροσκελής για να υπενθυμίσει σε όσους δεν το γνωρίζουν, το ξεχνούν ,δε βρίσκουν λόγο να το διαφημίζουν ή το κάνουν επιλεκτικά, ότι είμαστε όλοι εδώ ,σε αυτό το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με τη δική μας πλέον φωνή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ( Διευθυντής ΕΣΥ , επεμβατικός καρδιολόγος )

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ( Διευθυντής ΕΣΥ, χειρουργός ορθοπεδικός )

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΗΡΥΚΑΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ ( Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, παιδίατρος – νεογνολόγος )

ΤΑΜΙΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΚΟΣ ( Επιμελητής Β ΕΣΥ, καρδιολόγος – εντατικολόγος )

ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΛΑΓΚΙΤΣΗΣ ( γενικός ιατρός – επειγοντολόγος )

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ