23.3.2015 16:48

Επεκτείνεται στη Χίο η ΑΒ Βασιλόπουλος

ΑΠΟΚΤΑ ΤΑ 4 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ KEY FOOD

Μαίνεται ολοένα και πιο εντεινόμενος ο πόλεμος στον κλάδο των super market, με τις μεγάλες αλυσίδες να έχουν βάλει στο στόχαστρο δίκτυα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διευρύνουν το συντομότερο δυνατό τα μερίδιά τους. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε την ενίσχυση της παρουσίας της στο Βόρειο Αιγαίο, με την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς τεσσάρων καταστημάτων και ενός κέντρου εφοδιαστικής αλυσίδας από την Key Food στη Χίο.

Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία εγκαινιάζει την παρουσία της στο νησί και προσθέτει 118 εργαζόμενους στο δυναμικό της. 

Από τα τέσσερα νέα καταστήματα, τα τρία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Το πρώτο, επί της οδού Φ. Πασπάτη 9Ε,  διαθέτει 640 τ.μ. χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ, το δεύτερο, επί της Ελ. Βενιζέλου 38, μετά την ανακαίνισή του το 2013, διαθέτει 340 τ.μ. χώρο πώλησης, και το τρίτο, επί Γ. Βερίτη 78β, με 960 τμ χώρο πώλησης και υπαίθριο πάρκινγκ 90 θέσεων. Το τέταρτο κατάστημα με 150 τ.μ. χώρο πώλησης, βρίσκεται 3 χλμ από την πόλη της Χίου, στην περιοχή Βροντάδο.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο της ΑΒ Βασιλόπουλος για φέτος, που έχει στόχο να αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ σε καθαρές πωλήσεις. 
 
Επιβεβαιώνει και το "Key Food"

Για οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι μικρές περιφερειακές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το «Key Food» επιβεβαιώνοντας την επικείμενη συμφωνία με την εταιρία «AB Βασιλόπουλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Key Food»

«Η προσήλωση στο συμφέρον του καταναλωτή και του προσωπικού, μας καθοδηγεί και στο νέο μας βήμα.

Τα supermarket «KeyFood» το τελευταίο διάστημα, συμμετείχαν σε εκτεταμένες συζητήσεις με τον όμιλο τροφίμων Α.Β. Βασιλόπουλος ο οποίος και απεύθυνε πρόταση εξαγοράς των τεσσάρων καταστημάτων μας στη Χίο, μια εξέλιξη που στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μας βρίσκει σύμφωνους.

Η πρόταση ήταν από μόνη της τιμητική για τα «KeyFood» και σαφής αναγνώριση της δυναμικής που έχουν αναπτύξει στην κοινωνία της Χίου.

Η απόφαση μιας επιχείρησης με καθαρά οικογενειακά χαρακτηριστικά δεν ήταν εύκολη. Ελήφθη όμως σε συνάρτηση με τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται ο κλάδος, αποδέκτες των οποίων είναι κύρια οι μικρές περιφερειακές αλυσίδες.

Με μέριμνα την μακροχρόνια διασφάλιση των επενδύσεων και του προσωπικού της εταιρείας «KeyFood», αναμένουμε την τελική έκβαση διαδικαστικών ζητημάτων που έχουν απομείνει το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ