7.7.2015 12:08

Χτύπημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

ΜΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΗΜΝΙΩΝ

Να απομακρύνεται η πρώτη σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του τουριστικού λιμένα Λημνιών πριν ακόμα προλάβει να αξιοποιηθεί, βλέπουν οι κάτοικοι της Βορειοδυτικής Χίου που πλέον έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο των μαζικών ακυρώσεων των κορυφαίων διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην καρδιά του ερχόμενου Αυγούστου.

Η πρώτη δυσάρεστη είδηση

Το γαϊτανάκι των ακυρώσεων ξεκίνησε με τη διοργάνωση του North Aegean Crossing το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Αυγούστου και στο οποίο θα συμμετείχαν 20 σκάφη και περίπου 150 ιστιοπλόοι οι οποίοι θα ξεκινούσαν από το Πόρτο Καράς και θα κατέληγαν στα Λημνιά. Σύμφωνα με πληροφορίες η οργανωτική επιτροπή αναμένεται να ακυρώσει τη διοργάνωση εξαιτίας της γενικότερης πολιτικής και οικονομικής κατάστασης.

Στον «αέρα» βρίσκεται πάντως και το Τουρκικό Ράλι Αιγαίου το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου με τη συμμετοχή 35 σκαφών και 500 ιστιοπλόων. Ήδη η επιτροπή διοργάνωσης έχει διατυπώσει τις ανησυχίες της προς το Λιμενικό Ταμείο Χίου αφήνοντας ανοιχτό εν τέλει το ενδεχόμενο τα πληρώματα να ακυρώσουν την άφιξή τους στο νησί μας.

Φόβος για ακύρωση της Regatta Αιγαίου

Η δραματική τροπή που έχει πάρει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θέτει σε κίνδυνο και την κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που δεν είναι άλλη από την Aegean Regatta. Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την ακύρωση της διοργάνωσης με δεδομένες τις εξελίξεις όμως προς το παρόν καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά έστω και με μικρότερο αριθμό ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Η Aegean Regatta ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου με τη συμμετοχή 90 σκαφών και 800 ιστιοπλόων ενώ είχε συνδυαστεί με τα επίσημα εγκαίνια του Τουριστικού Λιμένα Λημνιών.

Το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης ο οποίος αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Χίος να ζημιωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο από τα  συνεχόμενα πλήγματα που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο τουρισμός των νησιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ