16.11.2014 8:14

Καταδίωξη στις Οινούσσες

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Δεκατρείς παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, στην “ΠΑΝΑΓΙΑ” Οινουσσών, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ .

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, ενημερώθηκε από το στρατιωτικό παρατηρητήριο Παναγίας Οινουσσών για ύπαρξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, να κινείται προς τις ελληνικές ακτές. Άμεσα το πλωτό Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. κινήθηκε προς την περιοχή όπου εντόπισε ύποπτο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, το οποίο στη θέα του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κατά την οποία το ύποπτο σκάφος ακινητοποιήθηκε στην ακτή της ν. Παναγίας Οινουσσών.

Πλέον οι έρευνες του Λιμεναρχείου Χίου στρέφονται προς την κατεύθυνση εντοπισμού του Τούρκου διακινητή που εικάζεται ότι είναι ένας από τους 13 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο σκάφος έχει αποβιβάσει μετανάστες στις Οινούσσες ακόμα 4 φορές. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ