31.10.2014 10:18

Λουκέτο στο κυλικείο του Νοσοκομείου

ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες το πρωί στο κυλικείο του Σκυλίτσειου το οποίο ελλείψει άδειας πυρασφάλειας σταμάτησε τη λειτουργία του. Το κυλικείο όπως και όλη η νέα πτέρυγα δεν έχει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που όφειλε να το έχει παραδώσει και ολοκληρώσει κι αυτό η ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ύστερα από καταγγελίες στον Δήμο Χίου,  η αρμόδια υπηρεσία διαπίστωσε αυτή την έλλειψη κι εφαρμόζοντας τον νόμο προχώρησε στο κλείσιμο του κυλικείου.

Θέμα ημερών

Σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα ο Διοικητής του Σκυλίτσειου Γ. Επιτροπάκης παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, υποστήριξε όμως ότι απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα και σε λίγες μέρες θα έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό πυρασφάλειας για όλο το κτίριο του νοσοκομείου, νέα και παλαιά πτέρυγα συνολικά. «Όταν διαπίστωσα ότι το κτίριο στερούνταν πιστοποιητικού πυρασφάλειας ξεκινήσαμε αμέσως τις διαδικασίες. Έπρεπε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο κτήριο, κάποιες προμήθειες σε πυροσβεστήρες, να εκπονηθούν νέα σχέδια, διαδικασία που απαιτεί και χρόνο και χρήμα. Είμαστε στο διαδικαστικό πλέον και την ερχόμενη εβδομάδα θεωρώ ότι θα έχουμε το πιστοποιητικό στα χέρια μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης.

 «Δεν έβγαιναν»

 Ο ίδιο υποστήριξε στον «π» ότι οι διαχειριστές του κυλικείου, διαπίστωσαν ότι το εξαιρετικά υψηλό μίσθωμα (6.600 ευρώ το μήνα) αποτελούσε τροχοπέδη για την οικονομική επιβίωση του κυλικείου και έτσι χρησιμοποίησαν την έλλειψη πυρασφάλειας για να αποχωρήσουν από την εκμετάλλευση του. « Την άδεια θα την προμηθευτούμε την άλλη εβδομάδα. Δεν ήθελαν οι συγκεκριμένοι διαχειριστές να συνεχίσουν την εκμετάλλευση του κυλικείου γιατί δεν είχαν τα αναμενόμενα κέρδη. Δεν έβγαιναν. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να καταθέσουν μια προσφυγή κατά της απόφασης, να κερδίσουν κι εκείνοι κι εμείς τον απαιτούμενο χρόνο, να εκδοθεί το πιστοποιητικό και να συνεχίσει το κυλικείο να λειτουργεί» ανέπτυξε ο κ. Επιτροπάκης τον συλλογισμό του.

Επαναπροκήρυξη

Η διοίκηση του Νοσοκομείου πλέον σχεδιάζει να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για τη μίσθωση του κυλικείου, και προβληματισμένη από την ατυχή κατάληξη του υψηλού μισθώματος εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει πλαφόν σε αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ