22.9.2014 15:27

Λουκέτο στον ορίζοντα για το ΚΕΚΥΚΑμεΑ

- «ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε λουκέτο όπως όλα δείχνουν οδηγείται το Κέντρο Φυσικής κι Ιατρικής Αποκατάστασης Χίου (πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ) μετά την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου να μεταφέρει το προσωπικό του στο «Σκυλίτσειο».

Το πρώην ΚΕΚΥΚΑμεΑ και νυν ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Χίου εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 2011 και σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας σε ασθενείς εσωτερικούς ή εξωτερικούς, οι οποίοι πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού, νευρικού, κυκλοφοριακού, ερειστικού, αναπνευστικού συστήματος και άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά ή νοητικά προβλήματα.

28 οφελούμενοι

Όπως σημειώνει η διοίκηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, αυτή τη στιγμή σε μηνιαία βάση ωφελούνται 28 άτομα, κυρίως μικρά παιδιά με κινητικά προβλήματα, νοητική στέρηση και νευρολογικές παθήσεις, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ενώ σε αυτό υπηρετούν
μόνο 1 φυσικοθεραπευτής Π.Ε., 1 εργοθεραπευτής Τ.Ε., 1 νοσηλευτής Τ.Ε., 1 Κοινωνικός Λειτουργός Τ.Ε. και 1 Κοινωνιολόγος Π.Ε., η οποία ασκεί καθήκοντα Διοικητικού υπαλλήλου και «η απόφαση για τη μετακίνηση τους όχι μόνο δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη τους, αλλά ούτε καν ρωτήθηκαν».
«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια θα στερήσει τον τόπο μας από τη μοναδική προνοιακή δομή που λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες στην πιο ευπαθή ομάδα πληθυσμού, αυτή των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.  Η μονομερής απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου είναι παράνομη, διότι αντιτίθεται στην παράγραφο 5 του άρθ. 15 του Ν. 4025, στην οποία έχει προστεθεί το παρακάτω εδάφιο «Το προσωπικό που στις 2.11.2011 κατείχε θέσεις οργανικές ή προσωποπαγείς στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που καταργήθηκαν και εντάχθηκαν στα Νοσοκομεία ως οργανικές τους μονάδες, εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά στα Κέντρα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης των νοσοκομείων αυτών, απαγορευμένης κάθε εσωτερικής μετακίνησής του για οποιονδήποτε λόγο»», αναφέρει η Π.Ο.Β.Α. ΑμεΑ.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ