5.3.2015 10:19

Μας κούνησε μαντήλι και η Thomas Cook

ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Με τον υπαρκτό κίνδυνο της τουριστικής εξάρτησης αποκλειστικά από την Τουρκία, φλερτάρει πλέον η Χίος που παρακολουθεί, αμέτοχη, να περνά από μπροστά της το τρένο της τουριστικής ανάπτυξης μη μπορώντας να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί.

Στην ήδη καταρρακωμένη τουριστική εικόνα του νησιού έρχεται να προστεθεί φέτος η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook να απεντάξει από το πρόγραμμα των πτήσεων της τη Χίο, αφήνοντας ακάλυπτη την αεροπορική σύνδεση του νησιού μας με τις Βρυξέλλες, προτιμώντας τη σύνδεση με Μυτιλήνη και Σαντορίνη.

Σαν να μην έφθανε αυτό, το πρόγραμμά της τροποποίησε και η Austrian Air καθώς αποφάσισε να προσεγγίσει τη Χίο ένα μήνα αργότερα σε σχέση με το 2014 ξεκινώντας έτσι τις πτήσεις από τα τέλη Ιουνίου αντί για τις αρχές Μαϊου.

Οι εταιρίες και  οι προσεγγίσεις

Για φέτος τη Χίο προτίμησαν μόλις 4 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πτήσεων τσάρτερ. Πρόκειται για τις SAS, Travel Service, Transavia και Austrian.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων που κοινοποιήθηκε στην Υ.Π.Α., τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

Δευτέρα

Από Δευτέρα 13 Ιουλίου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου η Travel Service θα πραγματοποιεί πτήσεις από Πράγα για Χίο, Λήμνο κι επιστροφή στην Πράγα.

Από Δευτέρα 27 Απριλίου μέχρι και 5 Οκτωβρίου η Transavia θα εκτελεί δρομολόγια από Άμστερνταμ για Χίο και Λήμνο κι επιστροφή στο Άμστερνταμ.

Τετάρτη

Από Τετάρτη 24 Ιουνίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου η Austrian έχει προγραμματίσει πτήσεις από Βιέννη για Χίο και Μυτιλήνη κι επιστροφή στη Βιέννη.

Πέμπτη

Από Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι κι 8 Οκτωβρίου η Transavia θα πραγματοποιεί πτήσεις από Άμστερνταμ για Χίο, Κάρπαθο κι επιστροφή στο Άμστερνταμ. (Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο κωδικό πτήσης της Transavia με αυτόν της Δευτέρας όμως κάποιες φορές τα δρομολόγια θα εκτελούνται Πέμπτη αντί για Δευτέρα).

Από Πέμπτη 2 Ιουλίου μέχρι και 24 Σεπτεμβρίου η Travel Service θα πραγματοποιεί πτήσεις από Πράγα για Χίο.

Σάββατο

Από Σάββατο 16 Μαΐου μέχρι 10 Οκτωβρίου η SAS έχει προγραμματίσει τσάρτερ από Όσλο για Χίο, Μυτιλήνη και πάλι Όσλο.

Τα αεροσκάφη

Σύμφωνα με την Υ.Π.Α. εκτός από την Austrian που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαθέσει Airbus 319 και 320 (πιθανά και Embraer 100 θέσεων) οι υπόλοιπες εταιρίες θα προσεγγίζουν το αεροδρόμιο της Χίου με Boeing 737-700.

Κινητοποιείται ο Δήμος

Το αρνητικό πρόσημο κι αυτή την τουριστική σεζόν, προκάλεσε την κινητοποίηση του Δήμου Χίου που από σήμερα μέχρι την Κυριακή μαζί με την Περιφέρεια, τους Ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Ευρώπης, ΙΤΒ.

Ταυτόχρονα, σε συνέχεια της προβολής που έγινε για τις Απόκριες και το Πάσχα προετοιμάζονται οι διαδικτυακές ενέργειες προβολής με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μεμονωμένων επισκεπτών το καλοκαίρι.

Η πεποίθηση πάντως ότι κινδυνεύουν και οι υπόλοιπες πτήσεις εάν δεν προχωρήσει το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου οδήγησε τον Μ. Βουρνού στην απόφαση να επισκεφθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα την Πρωτεύουσα ώστε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και συναντήσεις με θέμα την πολυπόθητη επέκταση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ