27.5.2015 22:40

Μελετούν το κλείσιμο των πομπών της DIGEA

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΩΣ ΥΣΤΑΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Κάθε παραλογισμό έχει ξεπεράσει η Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών που από τη μία δεν εντοπίζει προβλήματα στην κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος της Χίου και από την άλλη απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Χίου υποχρεώνοντάς τον να κλείσει τον τελευταίο αναλογικό αναμεταδότη στη νότια πλευρά του νησιού με αποτέλεσμα να πέσει μαύρο στις οθόνες των νοτιοχώρων.

Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κλεισσάς που κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ότι είναι άδικο οι κάτοικοι να πληρώνουν το τέλος της ΕΡΤ και να μην έχουν πρόσβαση στη δημόσια τηλεόραση.

«Πλέον η κάθε οικογένεια στρέφεται σε ιδιωτικούς φορείς και πληρώνει από αυτά που δεν έχει για να μπορέσει να παρακολουθεί τηλεόραση», δήλωσε από το βήμα της αντιπολίτευσης.

«Λειτουργεί χωρίς συμβόλαιο»

Στα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε ο κ. Κλεισσάς προστέθηκε και η εισήγηση του Συμβούλου της πλειοψηφίας Ι. Αμύγδαλου που αποκάλυψε ότι η Digea όχι μόνο έχει εγκαταστήσει τους πομπούς της σε δημοτικές εκτάσεις και δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Δήμο αλλά εκτός των άλλων δεν πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ.

Μάλιστα ως ύστατη λύση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ακόμα και το κατέβασμα των πομπών της Digea ώστε η εταιρία επιτέλους να  ανταποκριθεί έστω και στις ελάχιστες υποχρεώσεις της.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με το ερωτηματολόγιο του Δήμου Χίου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Chioscity.gr και που έχουν απαντήσει περί τα 300 νοικοκυριά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και εντός και εκτός της πόλης ενώ τα προβλήματα ποικίλουν ανάλογα με τις Δημοτικές Ενότητες.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των απαντήσεων ανά δημοτική ενότητα αναλύεται ως εξής:

Χίος 136, Ομηρούπολη 51, Αμανή 29, Ιωνία 28, Άγιος Μηνάς 22, Μαστιχοχώρια 18, Καμπόχωρα 15, Καρδάμυλα 11

Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα σύμφωνα με τις απαντήσεις είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή. Παγώματα ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, παγώματα τις μέρες που βρέχει, απουσία καναλιών σε διάφορες περιοχές και κυρίως απουσία των τοπικών σταθμών.

Ο κακός σχεδιασμός αναδεικνύεται εύκολα διαβάζοντας μερικά από τα σχόλια όπως το παρακάτω:

  • “παγωνει η εικονα και για πολλη ωρα δεν λειτουργει κανενα καναλι!”
  • “όταν ο καιρός χαλάει δεν πειάνουμε κανένα κανάλι”
  • “όποια θέλουν λειτουργούν και όποτε θέλουν”
  • “από Σάμο βλέπουμε κάποια κανάλια, αλλά δεν βλέπουμε τα χιώτικα”
  • “έχουμε στραμμένη την κεραία προς Ικαρία”
  • “τα κρατικά κανάλια πότε έχουν σήμα και πότε όχι”

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ