31.7.2015 14:47

Μετωπική Λαμπρινούδη- Επιτροπάκη για την Αμανή

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Σε ανοιχτή σύγκρουση για μία ακόμη φορά μετατρέπεται το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Βορειοδυτικής Χίου που επανήλθε στη δημοσιότητα, υπό το βάρος του άδικου χαμού συμπολίτη μας που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος εξαιτίας της έλλειψης Ιατρού.

Η παρέμβαση Λαμπρινούδη

Λάδι στη φωτιά έβαλε το δημόσια παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Π. Λαμπρινούδη που έκανε λόγο για αμέλεια των φορέων ενώ επέρριπτε ευθύνες και στους φορείς της κεντρικής διοίκησης ανάμεσα στους οποίους κατέταξε και το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου.

«Η Κεντρική Διοίκηση (Υπ. Υγείας-ΔΥΠΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ-Νοσοκομείο) θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει, ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν αποτιμώνται με χρηματικά μεγέθη. Η άσκηση μνημονιακών πολιτικών σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών στον τομέα της υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ  Το Δήμο της Χίου να προβεί άμεσα στην κάλυψη με οδηγούς  των ασθενοφόρων που εδρεύουν στην Αμανή και τα Καρδάμυλα και να αναλάβει το συνολικό κόστος λειτουργίας τους, όπως και στο άμεσο παρελθόν καλύπταμε αυτές τις ανάγκες με ευθύνη των Τοπικών Αντιδημάρχων του Δήμου Χίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρινούδης.

«Θα έπρεπε να σιωπά ο πρώην Δήμαρχος»

Το γάντι από τα λεγόμενα του πρώην Δημάρχου σήκωσε άμεσα ο διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Γ. Επιτροπάκης που εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση στην οποία παροτρύνει τον Π. Λαμπρινούδη να σιωπήσει.

«Ο κ. Λαμπρινούδης έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ακινητοποιημένο ασθενοφόρο της Βολισσού. Με ιδιαίτερη σπουδή, για προφανείς λόγους, προχώρησε μαζί με τον τότε Δήμο Αμανής και το νοσοκομείο στην αγορά ενός υπερσύχρονου ασθενοφόρου που σκοπό είχε να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Αμανής.

“Ξέχασε” όμως ο κ. Λαμπρινούδης  και οι συντάξαντες τον κανονισμό λειτουργίας να αναφέρουν τον τρόπο επάνδρωσης του ασθενοφόρου, τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του, ώστε να είναι λειτουργικό και χρήσιμο», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Επιτροπάκης ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Αποτέλεσμα αυτής της πρόχειρης σύμβασης και του πρόχειρου κανονισμού λειτουργίας, ήταν το ασθενοφόρο αυτά τα 4 χρόνια και κυρίως επί εποχής Λαμπρινούδη, να υπολειτουργεί περιστασιακά, απρογραμμάτιστα και πρόχειρα, είτε γιατί ο εξοπλισμός είχε αδρανοποιηθεί, είτε γιατί δεν πληρούντο οι βασικές ανάγκες λειτουργίας του, είτε γιατί καλούντο περιστασιακά πολίτες οδηγοί (άσχετοι για τη λειτουργία ενός ασθενοφόρου) να το οδηγήσουν όποτε είχαν χρόνο, όποτε είχαν διάθεση και όποτε τα έβρισκαν οικονομικά με το Δήμο Αμανής. Γι αυτό και οι οδηγοί  άλλαζαν συνεχώς, αλλά και μέχρι να αντικατασταθούν το ασθενοφόρο ήταν ακινητοποιημένο για μήνες.

Μην προκαλεί λοιπόν, ο κ. Λαμπρινούδης με το ασθενοφόρο και κυρίως μην προκαλεί το νοσοκομείο, καθώς από την σύμβαση που κατήρτισε ο ίδιος ο κ. Λαμπρινούδης δεν άφησε περιθώρια στο νοσοκομείο παρότι επιβαρύνθηκε οικονομικά να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ευθύνη.   Εξάλλου αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από τρία χρόνια αρνείτο να παραχωρήσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ