15.9.2014 12:40

«Μην απαξιώνετε τις ζωές μας»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Την έντονη ανησυχία τους σε ανοιχτή επιστολή διατυπώνουν οι φορείς τον Καρδαμύλων με αφορμή την υποστελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οδηγούνται «σε μία εγκληματική απαξίωση του ιατρείου με επικίνδυνες έως τραγικές συνέπειες για τις ζωές των κατοίκων των Καρδαμύλων και γενικότερα της βορειοανατολικής Χίου».

Ένας γιατρός, καμία νοσηλεύτρια

Ενδεικτικό των όσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Καρδαμύλων είναι το γεγονός ότι ενώ το πολυδύναμο ιατρείο ήταν στελεχωμένο με δύο γενικούς Ιατρούς, Επιμελητές Β’ και δύο νοσηλεύτριες, πλέον λειτουργεί με έναν μόνο ιατρό από τις 08:00 έως τις 15:00 και χωρίς καμία νοσηλεύτρια.

«Η οργανική θέση της νοσηλεύτριας είναι στο πολυδύναμο Ιατρείο των Καρδαμύλων, ενώ όπως πληροφορούμαστε εργάζεται στο Νοσοκομείο Χίου. Συνεπώς το Πολυδύναμο έχει υποβαθμιστεί σε ένα απλό περιφερειακό Ιατρείο», υπογραμμίζουν οι ίδιοι.

«Να ασθενούν μόνο το πρωί»

Στην ίδια επιστολή οι Καρδαμυλίτες, αντιπαραβάλλουν τον αριθμό των 2.500 κατοίκων που ανοίκουν στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Καρδαμύλων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όλος αυτός ο πληθυσμός που το καλοκαίρι διπλασιάζεται έχει δικαίωμα να αρρωστήσει μόνο  το πρωί ενώ προσθέτουν:

«Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο δεν τηρείται η εφημερία. Στην περίοδο της δεκαήμερης άδειας του Ιατρού όλη η περιοχή μένει ακάλυπτη ιατρικά. Απαιτούμε άμεση την επαναφορά του δεύτερου ιατρού. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων μπορεί να καλυφθεί μόνο από ένα ιατρό, στερούνται λογικής».

Ασθενοφόρο χωρίς οδηγό

Τέλος οι φορείς των Καρδαμύλων δεν αφήνουν ασχολίαστο το γεγονός της μερικής απασχόλησης του ασθενοφόρου, που ενώ υπάρχει σαν όχημα στερείται οδηγού ΕΚΑΒ.

«Σαν λύση ανάγκη εθελοντές μπορούν να οδηγήσουν το ασθενοφόρο με δικής του ευθύνη αλλά χρειάζεται η συνοδεία ιατρού μέχρι το Νοσοκομείο. Με απλά λόγια η κατάσταση θα είναι μοιραία αν συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, διότι ούτε στο νοσοκομείο μπορεί να μεταφερθεί ο ασθενής», καταλήγουν οι ίδιοι. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ