28.5.2015 0:21

«Μισή» η πρόσβαση των Α.με.Α. στις παραλίες [ΒΙΝΤΕΟ]

ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η Δ. ΤΣΑΡΔΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο ιδιαίτερο πρόβλημα της ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, εστίασε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου η σύμβουλος της «Χιακής Συμπολιτείας» Δ. Τσαρδάκα.

Όπως εξήγησε η ίδια ναι μεν οι ξύλινες ράμπες έχουν τοποθετηθεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των Α.με.Α. στις παραλίες όμως αυτό δεν διασφαλίζει και την πρόσβασή τους στο νερό.

«Είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο που δεν έχει βοήθεια να μπορέσει να μπει στο νερό. Η ξύλινη ράμπα που έχει τοποθετηθεί για παράδειγμα στη Μπέλα Βίστα φθάνει μέχρι και πριν την παραλία. Έτσι κανένα άτομο που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορεί να κολυμπήσει», ανέφερε η κ. Τσαρδάκα σημειώνοντας ότι η ράμπα θα πρέπει τουλάχιστον να μπαίνει μέσα στο νερό κατά 1,5 έως δύο μέτρα.

Η αναφορά της πάντως έτυχε άμεσης προσοχής από τη δημοτική αρχή που υποσχέθηκε να επιλύσει το πρόβλημα στο αμέσως επόμενο διάστημα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ