14.1.2014 15:00

Μόνιμη παρουσία ιατρού στα πλοία, αξιώνουν οι νησιώτες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΤΟΝ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Τη μόνιμη παρουσία ιατρού στα πλοία της ακτοπλοϊας που πραγματοποιούν δρομολόγια πάνω από 8 ώρες ζητάει με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη ο πρόεδρο της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου Π. Λαμπρινούδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παρουσία ιατρού ως αναγκαστικό μέτρο αντίστοιχο της ύπαρξης σωσίβιων θα σώσει δεκάδες ζωές αφού θα παρέχονται στον ασθενή οι πρώτες βοήθειες μέχρι την παραλαβή του από ασθενοφόρο στο λιμάνι προορισμού.

«Μεταφέρουμε το αίτημα των κατοίκων των Νησιών μας για υποχρεωτική παρουσία γιατρού στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια, τουλάχιστον μεγάλης χρονικής διάρκειας.

Είναι σίγουρο ότι το μέτρο θα σώσει ζωές και θα υποχρεώσει τις εταιρείες να σεβαστούν τη ζωή των επιβατών τους. Όπως το πλοίο υποχρεωτικά τηρεί κανόνες ασφαλείας και διαθέτει σωστικά μέσα για κάθε επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει και γιατρό για επείγοντα περιστατικά ή μικροατυχήματα, που θα χειρίζεται ένα στοιχειώδες φαρμακείο, θα δίνει πρώτες βοήθειες και θα στηρίζει τον ασθενή μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο στο λιμάνι προορισμού.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε το αίτημα μας με τη δέουσα σοβαρότητα και αναμένουμε τις ενέργειες σας», καταλήγει ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ