27.2.2014 21:16

Όχημα ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών, οι Κοιν.Σ.Επ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ

Στο στόχαστρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών βρέθηκε και η δημοτική αρχή Χίου με αφορμή «την προσπάθεια ίδρυσης νέων Κοινωνικών Δομών μέσω των Κοιν.Σ.Επ.».

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «μέσω των Κοιν.Σ.Επ καταργείται στην ουσία ο ρόλος όλων αυτών των Κοινωνικών Δομών, αλλά και ο κοινωνικός ρόλος της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος είναι να προσφέρει στήριξη και βοήθεια στις κατηγορίες πολιτών που το έχουν ανάγκη. Αφενός, λοιπόν, θα κληθούν οι ωφελούμενοι να καταβάλουν αντίτιμα για τις υπηρεσίες αυτές (που προφανώς και δεν έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν) και αφετέρου οι εργαζόμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ελαστικότερες σχέσεις εργασίας, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένου χρόνου εργασία».

Μάλιστα στο κείμενο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του επαναφέρει στο προσκήνιο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία απέρριψε την προγραμματική σύμβαση που σκόπευε να συνάψει ο Δήμος Μεταμόρφωσης με την Κοιν.Σ.Επ. για την λειτουργία των παιδικών σταθμών επειδή, όπως ξεκάθαρα ανέφερε, «υπέκρυβε την ύπαρξη κέρδους για την αντισυμβαλλόμενη επιχείρηση και απευθείας ανάθεση».

« Ορισμένοι Δήμαρχοι εκμεταλλευόμενοι τις άκρως δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, την οικονομική ασφυξία, το πάγωμα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, τις διαθεσιμότητες προσωπικού κλπ. επιχειρούν να υποκαταστήσουν, μέσω των Κοιν.Σ.Επ., την λειτουργία όλων των Κοινωνικών Δομών των Δήμων: την καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς, τις κοινωνικές και πολιτιστικές δομές κλπ.. Παράλληλα, οι Κοιν.Σ.Επ. παρουσιάζονται ως μονόδρομος για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή εργάζονται σε δημοτικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να καταργηθούν και παροτρύνονται από τους Δημάρχους στη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. κάτω από την απειλή της απόλυσης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ