1.9.2015 16:58

Παρελθόν η "προκλητική" πέργκολα

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Είχε απασχολήσει την επικαιρότητα αρκετά χρόνια πριν, ενώ πολλές φορές βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων παλαιότερων δημοτικών συμβουλίων. Ο λόγος για την παράτυπη πέργκολα στην είσοδο της Απλωταριάς που εδώ και χρόνια στέκονταν όρθια παρότι άλλες παρόμοιες κατασκευές κρίνονταν παράνομες και κατεδαφίζονταν.

Σήμερα κι έπειτα από πιέσεις του ίδιου του Δήμου η συγκεκριμένη κατασκευή κατεδαφίστηκε αφού προηγουμένως χρειάστηκε να σφραγιστεί το κατάστημα του επιχειρηματία με την ευθύνη του οποίου κατασκευάστηκε.

Μιλώντας στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής σημείωσε ότι η χθεσινή κατεδάφιση της κατασκευής ήταν αποτέλεσμα της σφράγισης του καταστήματος αφού πρόσφατα η επιχείρηση ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της με αποτέλεσμα να βρεθούν ορισμένες ελλείψεις.

«Έτσι ανάμεσα σε αυτά που συζήτησε ο Δήμος ήταν και το θέμα της πέργκολας, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να δεχθεί την κατεδάφισή της», ανέφερε ο κ. Καραμανής.

Με αυτή την ενέργεια απελευθερώνεται ο χώρος μπροστά από το κατάστημα, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διατηρεί το δικαίωμα να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα, αφού προηγουμένως το αίτημά του συζητηθεί κι εν τέλει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ