20.12.2014 11:31

Πεντοζάλη Φυτούση

ΑΡΧΙΚΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝΧ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ, ΕΠΕΙΔΗ… ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα του 2015 της ΔΕΥΑΝΧ. Παρότι κανείς δεν εξέφρασε πολιτικό λόγο διαφωνίας με τα προτεινόμενα έργα και την προοπτική τους, η Κλαίρη Κωστάλα τα καταψήφισε για λόγους αρχής.

Ήξεις-αφίξεις

Αυτός που έκανε τους πάντες να απορούν είναι ο Μιχάλης Φυτούσης. Αρχικά ενέκρινε και τα δύο, αλλά στη συνέχεια, ενώ είχαν αλλάξει θέμα συζήτησης, ακύρωσε την ψήφο του και καταψήφισε τον προϋπολογισμό, επειδή εκνευρίστηκε με το Σύλλογο Υπαλλήλων, ο οποίος, εκτός ημερήσιας διάταξης, ζήτησε να τους καταβληθεί το επίδομα ρουχισμού.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αφού ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει ότι  το μέτρο έχει καταργηθεί για τους ΟΤΑ και έχει στη διάθεση του νομική γνωμοδότηση η οποία πιστοποιεί ότι το αίτημα είναι παράτυπο. Τόνισε μάλιστα ότι δεν ζητούν τον υπηρεσιακό ρουχισμό, ο οποίος τους χορηγείται πλουσιοπάροχα, αλλά απαιτούν να δοθούν 900 ευρώ στον καθένα για την αγορά ιδιωτικού ρουχισμού!

«Τους πρότεινα να τους δοθούν τα  200 ευρώ που παίρνουν τα Σώματα Ασφαλείας και αυτοί  κατεβαίνουν στα 700. Δεν θα πληρώνει η Υπηρεσία για να αγοράζουν τα δερμάτινα τους και πανάκριβα συνολάκια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει».  

Νόμιμο

Αντίθετα οι εργαζόμενοι κατάθεσαν γνωμοδοτήσεις που χαρακτηρίζουν νόμιμο το αίτημα τους και ζήτησαν από τη διοίκηση να αποφανθεί επί του θέματος μέσα στο 2014 για να μην αναγκαστούν πάλι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και για το τρέχον έτος.                

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ζήτησαν να εφαρμοστεί η νομιμότητα κα να τους δοθεί, αν διαπιστωθεί ότι το δικαιούνται. Οι εργαζόμενοι πάντως δεν απάντησαν στην πρόταση του Ηλία Παπαδόπουλου να ζητηθούν προσφορές από την αγορά και να επιλεγεί μια κοινής αποδοχής. 

Υπηρεσία Ύδρευσης

Με την ευκαιρία αυτή η Κλαίρη Κωστάλα επανέφερε την πρόταση μετατροπής της ΔΕΥΑΝΧ σε Υπηρεσία Ύδρευσης, την οποία οι εργαζόμενοι απόρριψαν και πάλι επειδή, όπως υποστηρίζουν, θα υποβιβαστούν επαγγελματικά.                                                                       Μετά από πρόταση της Σοφίας Παρθενίδου αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί διεξοδικά  σε συνεδρίαση ή επαφή διοίκησης - εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ