1.9.2016 15:08

Το πευκοδάσος που μεγαλώνει

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΦΑ

Οι παλιοί κάτοικοι του Καρφά  δεντροφύτεψαν το 1950 και το παλιό τμήμα του δάσους στο λόφο του Αγίου Γεωργίου. Την δεντροφύτευση της έκτασης των 44 στρεμμάτων συμπλήρωσαν τα παιδιά τους - μέλη του συλλόγου με δύο φυτεύσεις το 2007 και το 2008.

«Η έκταση είναι δημοτική, ανήκει στον Αγ. Γεώργιο και κατ’ επέκταση στο δήμο Χίου. Εμείς, 60 χρόνια μετά φυτέψαμε στον αμμόλοφο άλλα 240 πεύκα», εξιστορεί  ο Κώστας Φασουλάκης. «Ταυτόχρονα οριοθετήσαμε την περιοχή για να μη χαθεί, δημιουργήσαμε έναν πνεύμονα οξυγόνου, συγκρατήσαμε την άμμο για να μην εξαφανιστεί και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον τελευταίο αμμόλοφο του Καρφά. Δεν υπάρχει άλλος, εξαφανίστηκαν κάτω από χιλιάδες τόνους τσιμέντου. Αυτή η  προσπάθεια πέτυχε, το 80% των δενδρυλλίων έπιασαν».

Την ίδια περίοδο φύτεψαν και τα πεύκα στο δρόμο παράκαμψης του Καρφά, αλλά εκεί δεν πήγαν καλά, ευδοκίμησαν σχεδόν τα μισά δέντρα, αλλά δεν απογοητεύονται αφού θα συνεχίσουν τις δενδροφυτεύσεις και τη γενικότερη προσπάθεια διάσωσης και ανάπλασης της περιοχής τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ