3.2.2014 9:50

Πήραμε … την Πόλη

• Τη Χίο επιλέγει και το Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο «Σεισμανόγλειο»

Τη θετική εικόνα που παρουσίασε η Χίος στην 18η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσε η επίσκεψη του Έλληνα Πρόξενου Νίκου Ματθιουδάκη, ο οποίος  χαρακτήρισε το νησί μας κορυφαίο προορισμό για τους Τούρκους επισκέπτες, σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. «Από άποψη αφίξεων Τούρκων συναγωνίζεστε ευθέως τη Ρόδο και τη Σύμη», είπε ο κ. Ματθιουδάκης θέλοντας να αναδείξει τα συγκριτικά μεγέθη.

Μιλώντας με τη χιώτικη αντιπροσωπεία, επεσήμανε ότι το τουριστικό προϊόν του νησιού μας ταιριάζει σε ένα μεγάλο ποσοστό με αυτά που ζητάνε οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι η Χίος έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό  για τα παράλια της Τουρκίας και πλέον μπαίνει δυνατά και στην αγορά της Κωνσταντινούπολης, καθώς έχει δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με τη Σμύρνη, εκεί όπου η Χίος επικρατεί σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου.

Απ’ όσα έχω ακούσει ίσως θα πρέπει να βελτιωθούν λίγο οι υποδομές του νησιού. Αυτό που εντοπίζω ότι λείπει από τη Χίο είναι η προβολή της στην Κωνσταντινούπολη ώστε να γίνει ευρέως διαδεδομένη κι εδώ. Η γυναίκα μου, που αγαπάει το νησί σας, είχε την ιδέα να διοργανώσουμε σειρά εκδηλώσεων με θέμα τη Χίο, τη μαστίχα και τον Όμηρο, στο Σεισμανόγλειο. Είναι μία πρώτης τάξεως ιδέα, που θα βοηθήσει τη Χίο και θα προσελκύσει δημοσιογράφους αλλά και τουριστικούς πράκτορες», ανέφερε ο Γενικός Πρόξενος.

Έντονο ενδιαφέρον

Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των τουριστικών πρακτόρων της Πόλης, καθώς το πρωί του Σαββάτου κατέκλεισαν το περίπτερο της Χίου ζητώντας να μάθουν πληροφορίες για τον τρόπο μετάβασης προς το νησί μας.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι μέχρι και το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν το περίπτερο του νησιού μας πάνω από 50 πράκτορες, που ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για  περαιτέρω επικοινωνία.

Η θετική παρουσία της Χίου έκλεισε με την επίσκεψη της γνωστής εταιρίας Signature Travel,  η οποία εκδήλωσε την πρόθεση της να συμπεριλάβει το νησί μας ως  ενδιάμεσο προορισμό στα ταξίδια με προορισμό τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

 

Φέρνει την Ευρώπη στη Χίο η ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας

  • ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ 27 ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Οι συμφωνίες με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες της Κωνσταντινούπολης ήταν η μια παράμετρος της επιτυχημένης παρουσίας της Χίου στην EMITT 2014.

Το κερασάκι στην τούρτα τοποθέτησε η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα ότι στη Χίο θα φιλοξενηθούν το Μάιο εμπορικοί, τουριστικοί και οικονομικοί αντιπρόσωποι των 27 εταίρων μας στην Ε.Ε., σε δράση που αναπτύσσει η Ελληνική Πρεσβεία στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε..

Συγκεκριμένα, ο εμπορικός και οικονομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, Λ. Κουναλάκης, επισκέφθηκε την έκθεση με σκοπό να συναντηθεί με όλες τις νησιώτικες αποστολές. Μετά τη δίωρη επίσκεψή του στο Hall 2 της Emitt, όπου στεγάζονται όλες οι ελληνικές συμμετοχές, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Πρεσβείας να επιλέξει τη Χίο.  

«Όταν αναλάβαμε την Προεδρεία της Ε.Ε. κρίναμε ότι είναι σκόπιμο να γνωρίσουμε στους εταίρους μας την ομορφιά των ελληνικών νησιών. Μας ήρθε οδηγία από το Υπουργείο Εξωτερικών να επιλέξουμε ένα απ’ όλα τα νησιά κι έτσι θεωρήσαμε την Emitt μία πρώτης τάξεως ευκαιρία. Υπήρχε μία ανοιχτή σκέψη για τη Χίο ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά.

Διαπιστώσαμε ότι απ’ όλα τα ελληνικά περίπτερα η Χίος είχε τη μεγαλύτερη προσέλευση. Έτσι επιλέξαμε το νησί σας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διημερίδα που θα διοργανωθεί στις 17 και 18 Μαΐου. Το κάθε ευρωπαϊκό επιτελείο θα αποτελείται από εμπορικούς, τουριστικούς και οικονομικούς παράγοντες της κάθε χώρας, που θα έχουν όλο τον χρόνο αφενός να ξεναγηθούν στο νησί και να γνωρίσουν την ομορφιά του, αφετέρου να επισκεφθούν τουριστικές και εμπορικές μονάδες της Χίου.

Σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού θα παλέψουμε για να αποκομίσει η Χίος τα μέγιστα οφέλη και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε», δήλωσε στον «π» ο κ. Κουναλάκης. 

 

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Παντελής Φύκαρης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ