24.11.2014 9:37

Το προφίλ και το ένοχο παρελθόν του πιστολέρο του Μικρολίμανου

Γνωστός στην Αστυνομία από το 2009, χωρίς ωστόσο να έχει φυλακιστεί ποτέ, είναι ο πιστολέρο που άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ τα ξημερώματα του Σαββάτου σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 30 ετών, αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστείες και άλλα αδικήματα αλλά δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στις φυλακές. 

 


Ο δράστης φέρεται να είναι μέλος επικίνδυνης αλβανικής συμμορίας που δραστηριοποιείται στη σωματεμπορία και στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. 

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο καταζητούμενος κακοποιός έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον άλλες δύο αιματηρές επιθέσεις σε μπαρ με καλάσνικοφ. 

Η εκτίμηση, αυτή, όπως αναφέρουν Τα Νέα, δεν επιβεβαιώθηκε από τη βαλιστική εξέταση, αφού το όπλο που χρησιμοποίησε στο Μικρολίμανο δεν ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί τον Αύγουστο σε μπαρ της οδού Μιχαλακοπούλου, ούτε αυτό που χρησιμοποιήθηκε τον Οκτώβριο σε μπαρ του Μεταξουργείου.

Ωστόσο, οι συνθήκες που προκάλεσαν την έκρηξη του δράστη και στις τρεις περιπτώσεις ήταν ίδιες: καβγάς για το τίποτα και εκδίκηση με πυροβολισμούς.

Μάλιστα στο Μεταξουργείο δολοφονήθηκε 44χρονος θαμώνας του καταστήματος που μπήκε στο στόχαστρο του κακοποιού και των συνεργών του.

Τα αιματηρά ξεσπάσματα μίσους και παράλογης βίας χαρακτηρίζουν πλέον τη συμπεριφορά του καταζητούμενου κακοποιού.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η αιτία που φαίνεται να τον οδήγησε να «γαζώσει» το μπαρ στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν η απόρριψη από γυναίκα που βρισκόταν στο μπαρ. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον κακοποιό να διαπληκτίζεται με δύο κοπέλες, να αφήνει ένα χαρτονόμισμα και να φεύγει. Λίγα λεπτά μετά, επέστρεψε με το καλάσνικοφ στα χέρια και άνοιξε πυρ.

Ο δράστης φέρεται ότι εμπλέκεται και σε μία ακόμη επίθεση που είχε γίνει προ ημερών σε καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Και εκεί ο ένοπλος μαζί με συνεργό του άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και γάζωσε τη τζαμαρία με 11 σφαίρες.

Η αστυνομία έχει ήδη στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη και βίντεο από το σημείο της «τυφλής» αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για «μανιακό και άκρως επικίνδυνο» άτομο και έχει ζητηθεί άδεια από τον εισαγγελέα για να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του δράστη.

Ήδη, αστυνομικοί με τη φωτογραφία του στο χέρι επιχειρούν να τον εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο, καθώς «δίχτυ» έχει στηθεί ακόμη και στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 

 

 

Newsroom ΔΟΛ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ