24.2.2015 18:49

Πρώτη δημόσια παραδοχή για την ανεπάρκεια του Κατράρη

«ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ» ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΤΡ. ΓΔΥΣΗΣ

Στην αποκαθήλωση ενός μεγάλου υδρευτικού έργου πριν καλά – καλά αρχίσει να αποδίδει προχώρησε ο Στρ. Γδύσης. Έχοντας χειροπιαστά δεδομένα απόδοσης του φράγματος Κατράρη, προφανώς από τη ΔΕΥΝΧ, με τον πρόεδρο της οποίας συνεργάστηκε για την κατάρτιση της εισήγησής του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων χαρακτήρισε το φράγμα της νότιας Χίου «άστοχο», τουλάχιστον ως προς το βαθμό των προσδοκιών που καλλιέργησε.

Σύμφωνα με τον κ. Γδύση, ενώ η αρχική μελέτη του φράγματος προβλέπει τη συγκέντρωση 1.600.000 κυβικών, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πετύχει να συγκεντρώσει άνω των 800.000 κυβικών. «Επομένως η απόληψη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 300.000 κυβικά», συμπλήρωσε.

«Είναι προφανές ότι στην πράξη αποδεικνύεται πολύ κατώτερο των αρχικών εκτιμήσεων σε συνεισφορά», κατέληξε ο αντιδήμαρχος, δίχως να συσχετίσει το αποτέλεσμα με το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου, το οποίο ακόμα δεν είναι σε θέση να προσδιοριστεί επακριβώς, αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαραίτητων συνοδών του έργων.

Απαραίτητο το φράγμα Κοντού

Η αναφορά Γδύση έγινε με αφορμή την υδρευτική κατάσταση του νησιού. Εστιάζοντας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί της νότιας Χίου ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε απαραίτητο και το φράγμα Κοντού, με τη ΔΕΥΑΝΧ να επιδιώκει την επικαιροποίηση των μελετών κατασκευής του.

Εν αναμονή της πενταετίας για να μετατραπεί και το φράγμα Κόρης Γεφύρι, μόλις ολοκληρωθεί, σε υδρευτικό, ο κ. Γδύσης δεν προανήγγειλε θεαματικές παρεμβάσεις στον υδρευτικό σχεδιασμό, πέρα από κάποιες νέες αφαλατώσεις και τη διερεύνηση γεωτρήσεων στην περιοχή της Παφυλίδας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ