27.11.2014 17:28

Πυργιά…. οι Ολύμποι

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΩΝ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Την τύχη της ακύρωσης της κατασκευής του ΧΥΤΑ της Β. Χίου στα Πυργιά των Καρδαμύλων, θα έχει και η  λιμνοδεξαμενή των Ολύμπων στην περιοχή Λιμνί. Ένα σημαντικότατο έργο χάθηκε  για τη βόρεια Χίο  επειδή η πρώην Νομαρχία  είχε σχεδιάσει και επέμενε να κατασκευαστεί  σε  περιοχή την οποία λανθασμένα θεωρούσε δημοτική ιδιωτική περιοχή, αφού όπως πιστοποιήθηκε είναι ιδιωτική. Για τον ίδιο λόγο κινδυνεύει να χαθεί και το έργο των Ολύμπων, αφού όπως αποδείχθηκε  ο χώρος κατασκευής που επιλέχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι αγνοήθηκαν στην έως τώρα διαδικασία.

Το οξύμωρο είναι ότι πιθανότατα η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ θα κληθεί να αποζημιώσει τον εργολάβο, αφού έχει γίνει ο διαγωνισμός και έχει ανακηρυχτεί ο ανάδοχος. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ήταν στις 26/10/2014.

Συναίνεση

Όταν αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, οι ιδιοκτήτες αντέδρασαν νομικά, αρχικά ακύρωσαν την έναρξη των χωματουργικών εργασιών και στη συνέχεια την κατασκευή του έργου.

«Αν δεν υπάρξει συναίνεση των κατοίκων της περιοχής το έργο θα χαθεί. Θα το κατασκευάσουμε οργανωμένα και νοικοκυρεμένα  μόνο αν αποκτήσουμε  τους τίτλους ιδιοκτησίας και τα παραχωρητήρια των απαιτούμενων εκτάσεων», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ ο Απόστολος Τζιώτης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ