26.2.2015 16:35

Ρήγματα αποχωρήσεων από τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜ. ΚΙΤΡΙΛΑΚΗΣ, «ΜΑΖΕΥΕΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ» ΚΑΙ Ο Π. ΦΕΓΓΟΥΔΑΚΗΣ

Αποδυναμώνεται η Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης από τις δηλωμένες ή επικείμενες αποχωρήσεις μελών της. Την αρχή έκανε ο Δημ. Κιτριλάκης, ο οποίος το ανακοίνωσε επισήμως σε μια από τις υποομάδες εργασίας που έχουν ήδη συγκροτηθεί. Όπως διαφαίνεται πολύ κοντά στην αποχώρηση είναι και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων, Π. Φεγγουδάκης.

Οι αιτίες

Οι δυο τους δεν δέχονται ότι αιτία των συμπεριφορών τους είναι η εργασιοθεραπεία στην οποία έχουν υποβληθεί από την επιμονή του Δημ. Καράλη να δουλέψουν σε 4 διαφορετικά θεματικά αντικείμενα τα μέλη της Επιτροπής. Ο καθένας έχει μάλλον τους δικούς του ιδιαίτερους λόγους.

«Δεν επιθυμώ να έχω καμία σχέση με τη σημερινή δημοτική αρχή», ισχυρίζεται ο Δημ. Κιτριλάκης, ο οποίος, συμπεραίνοντας από τους χειρισμούς μιας προσωπικής του υπόθεσης από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, εικάζει πως είναι εν γένει η στάση της δημοτικής αρχής έναντι της επιχειρηματικότητας. «Μοιάζουν να κινούνται με εκδικητικά κίνητρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη διάθεση του Δημ. Καράλη. Είναι φιλότιμη η προσπάθεια του, όσο κι αν φαίνεται πως δεν μπορεί να αποδώσει επαρκώς το μοντέλο των υποομάδων. Λιγότεροι από τους μισούς προσέρχονται κάθε φορά στις προσκλήσεις. Είναι όμως προσβλητικό για τον εαυτό μου να νοιώθω ότι βάζω πλάτη σε μια πολιτική εκδικητική για τους επιχειρηματίες», εξηγεί την απόφαση παραίτησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων.

Ο Π. Φεγγουδάκης δεν έχει παραιτηθεί, είναι όμως πολύ κοντά στο να λάβει την απόφαση. «Συμμετέχω σε συζητήσεις για την προβολή του νησιού ή τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις. Απ’ την άλλη δεν βλέπω καμία ιδιαίτερη αγωνία για τη στασιμότητα στο θέμα του αεροδρομίου. Ακούγαμε ότι τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου αργότερα,θα παραδοθεί η μελέτη για το clear way από την ΥΠΑ. Δεν παρατηρείται καμία κινητικότητα και κανένας δεν συγκινείται. Μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για προοπτική στον τουρισμό χωρίς εξελίξεις για το αεροδρόμιο;», διερωτάται. Ο κ. Φεγγουδάκης έχει ζητήσει από την Επιτροπή να δραστηριοποιηθεί ώστε να πετύχει τη σύγκληση έκτακτης σύσκεψης με τη συμμετοχή των βουλευτών, εκπροσώπου της ΥΠΑ και της Περιφέρειας για το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ