24.1.2014 11:52

Σπουδαστές δεύτερης κατηγορίας

ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Α.Ε.Ν. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ούτε τα στοιχειώδη από όσα απολαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι σπουδαστές δεν παρέχονται σε όσους παρακολουθούν τα μαθήματα της Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου. Με υπόμνημα τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας θέτουν εκ νέου τρία θέματα, σχεδόν μόνιμες διεκδικήσεις τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα ζητούν:
• μέριμνα για τη σίτιση τους, μέρος της οποίας σήμερα καλύπτεται από την Ιερά Μητρόπολη!
• δυνατότητα απόκτησης φοιτητικού εισιτηρίου (πάσο) ώστε να επωφελούνται μειωμένων εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά και τα αστικά δρομολόγια.
• την πιστοποίηση του προσομειωτή μηχανοστασίου προκειμένου, μετά την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού, τα ιδιωτικά πιστοποιητικά χρήσης του προσομοειωτή να είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά.
«Στο πλαίσιο της ισότιμης στάσης της Πολιτείας απέναντι σε όλους τους φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εξέταση των αιτημάτων των σπουδαστών των ΑΕΝ κρίνεται επιβεβλημένη», αναφέρει ο βουλευτής Κ. Τριαντάφυλλος σε Αναφορά του προς τον υπουργό, υπενθυμίζοντας του τις διεκδικήσεις των σπουδαστών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ