31.1.2015 10:26

Στάχτη οικία στο Κάμπο

ΚΑΙ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην παρατηρητικότητα ιδιώτη ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε ακατοίκητη ερειπωμένη οικία στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Χρυσολορά στον Κάμπο.

Η πυρκαγιά κατεσβέσθη από 4  οχήματα με 6 άντρες στις 04.00 αφού προηγουμένως κατέστρεψε  το ξύλινο μεσοπάτωμα και οροφή καθώς και τα ξύλινα μπαγδατιά της οικίας. Διερευνάται η αιτία της πυρκαγιάς. Στο συμβάν παρευρισκόταν το Α.Τ. Χίου και η ΔΕΗ, ενώ ενημερώθηκε ο Δήμος Χίου καθότι έχει κλείσει η προαναφερόμενη οδός λόγω ζημιών στο σημείο που βρίσκεται η οικία.

Επίσης στις 08:05 η Υπηρεσία μετέβη με  1 όχημα και 2 άντρες στο πάρκιν της Φάρκαινας για κοπή δέντρου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οδηγίες προστασίας θυελλωδών ανέμων της Γ.Γ.Π.Π.

 Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων 

•    Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

•    Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

•    Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

•    Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

•    Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια). 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ