12.2.2015 16:41

Στην Telegraph η Χίος

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ- ΥΜΝΟ ΣΤΗ ΧΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ένα άρθρο ιδιαίτερα εγκωμιαστικό για τη Χίο και την ιστορία της δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η μεγάλη βρετανική εφημερίδα Telegraph, από την αρθρογράφο ΜπρέτανιΧιουτζ, παρουσιάζοντας τις μικρές κρυφές ιδιαιτερότητες του νησιού που το καθιστούν ξεχωριστό προορισμό. Η αρθρογράφος βρέθηκε στη Χίο από δική της επιλογή, χωρίς να της έχει προτείνει κάποιος τη Χίο. Η Ομηρική ιστορία, ο Κάμπος, το βαθιά γενοβέζικο παρελθόν του τόπου και η μαστίχα, ήταν μερικοί από τους λόγους που έφεραν την οικογένεια της Χιουτζ στο νησί και από το οποίο προφανώς έφυγε με πολύ καλές εντυπώσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά όπως προκύπτει έγινε για την μαστίχα, την ιστορία του νησιού που χάνεται στην εποχή του Σιδήρου, αλλά και στα προϊόντα που παράγει ο τόπος όπως τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια και η ναυτιλία.

Παρά την τουριστική καθίζηση της Χίου, το άρθρο είναι προφανές ότι επιθυμεί να παρουσιάσει το εναλλακτικό πρόσωπο του νησιού. Μακάρι να έχει και αποτέλεσμα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ