6.3.2015 12:25

«Στήριξαν τη μη κοινοποίηση απόλυσης σε νόμο που παραπέμπει σε συμφωνία Ελλάδας- Αζερμπαϊτζάν !!!»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 6 ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΧΙΟΥ

Να αναγνωριστούν τα δεδουλευμένα τους ζητούν μέσα από ανοιχτή επιστολή τους οι 6 ιατροί του ΠΕΔΥ Χίου που σημειώνουν ότι παρότι κάποιοι γνώριζαν την απόφαση του δικαστηρίου για την απόλυσή τους (10/6/2014), τους άφηναν να δουλεύουν μέχρι και τις 2/3/2015 λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα δεδουλευμένα τους είναι εξασφαλισμένα.

Το πιο τραγικό στην υπόθεση σύμφωνα με τους ίδιους είναι ότι το επιχείρημα του πρώην διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων κ. Παπαρούπου, ότι δεν όφειλε να τους ειδοποιήσει για την απόλυση, στηρίζεται στο νόμο 2712/1999 που όμως παραπέμπει… σε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν.

Αναλυτικά η επιστολή

«Με αυτή την επιστολή μας, εμείς, έξι γιατροί του ΠΕΔΥ Χίου, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, πώς φθάσαμε στην δύσκολη σημερινή εργασιακή μας κατάσταση, μια κατάσταση απόγνωσης.

    Τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα από το ΠΕΔΥ, στις 17.2.2014 και απολυθήκαμε (χωρίς καμιά αποζημίωση, μετά από 18 έως 36 χρόνια εργασίας!!!), στις 20.3.2014, λόγω εφαρμογής του νέου νόμου για το ΠΕΔΥ. Κάναμε 2 δικαστικές προσφυγές. Η 1η ήταν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαθεσιμότητας και η 2η κατά της απόλυσης. Μετά από τη δικαίωση μας στο 1ο  δικαστήριο κατά της διαθεσιμότητας, μετά από έγγραφο, που μας καλούσε ο Διοικητής 2ης ΔΥΠΕ να εργασθούμε ξανά, έως ότου γίνει το 2ο δικαστήριο, κατά της απόλυσής μας, επαναπροσληφθήκαμε στο ΠΕΔΥ Χίου και οι έξι γιατροί,. Το 2ο δικαστήριο, που έγινε στις 10.6.2014 ήταν απορριπτικό στο αίτημα μας.

    Ο δικηγόρος μας τότε, μας είπε ότι μετά απ’ αυτό, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την  απόλυσης μας, από το ΠΕΔΥ Χίου. Αυτή όμως η «ειδοποίηση απόλυσης», δεν ήλθε ποτέ !!! Εμείς, περιμένοντας μέρα με τη μέρα, αυτή την ειδοποίηση απόλυσής μας, συνεχίζαμε να προσφέρουμε τις ιατρικές μας υπηρεσίες, εξετάζοντας από τότε καθημερινά ασθενείς, μέσω των γνωστών τηλεφωνικών ραντεβού.

    Στέλναμε μάλιστα από τότε, προς τη Διοίκησή, κατά διαστήματα, πολλά έγγραφα διαμαρτυρίας, γιατί ενώ εργαζόμασταν, δεν λαμβάναμε τον μισθό μας. Ο διοικητής κ. Παπαρούπας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ στα έγγραφα μας αυτά!!! (Αυτά τα έγγραφα είναι διαθέσιμα).

    Επί πλέον, την 17η  Σεπτεμβρίου 2014, ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, σε επερώτηση του βουλευτή Χίου κ. Τριαντάφυλλου στη Βουλή, γιατί καθυστερεί ακόμα η πληρωμή μας, είπε από το βήμα της Βουλής, ότι "έχει μεριμνήσει να πιστωθούν τα χρήματα πληρωμής μας", η οποία πληρωμή μάλιστα, είπε, θα γινόταν πολύ σύντομα.

    Το ίδιο μας επιβεβαίωσε (ότι πολύ σύντομα θα πληρωθούμε) και η βουλευτής Χίου κ. Σταυρινούδη την 29.10.2014.

    Σε διάφορα έγγραφα που ζητούσαν από τη Διοίκηση την καταγραφή του προσωπικού στο ΠΕΔΥ Χίου, κατά διαστήματα, αναφερόταν η παρουσία μας στο ΠΕΔΥ Χίου, σαν γιατροί που εργαζόμασταν «με ασφαλιστικά μέτρα». (Και αυτά τα έγγραφα, είναι επίσης, όλα διαθέσιμα).

    Την Παρασκευή 27.2.2014, πραγματοποίησε ο Διοικητής κ. Παπαρούπας, επίσκεψη στη Χίο. Αφού δεν μπόρεσε ενώπιον μας, να απαντήσει στα ερωτήματά μας, για την καθυστέρηση της πληρωμής μας, μας είπε (και πάλι), ότι την 31.12.2014 τα χρήματα έχουν πιστωθεί για μας και θα πληρωθούμε άμεσα! Ανέφερε μάλιστα, ότι «έχουμε απόλυτο δίκιο που διαμαρτυρόμαστε, μετά από τόσον καιρό απλήρωτοι» και μας έδωσε το λόγο του, ότι θα μας απαντήσει για την καθυστέρηση της πληρωμής μας, τη Δευτέρα.

    Τη Δευτέρα 2.3.2015, μας έστειλε ένα έγγραφο, (έγγραφο «εθνικής ντροπής» θα το λέγαμε), με την υπογραφή του, που αναφέρει : "Από 10.6.2014 που έγινε η δίκη, που απέρριψε το αίτημά μας, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μας ανακοινώσει ότι απολυόμαστε και εάν δουλεύαμε έως σήμερα από τότε, ήταν με δική μας ευθύνη, και επομένως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ".

    Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε όλα αυτά, την Παρασκευή (3 ημέρες πριν) που μας είχε ενώπιον του; Αναρωτηθήκαμε, βέβαια, αφού θα συναντούσε ανθρώπους που είχαν να πληρωθούν πλέον των 10 μηνών, ΓΙΑΤΙ ΗΛΘΕ ΣΤΗ ΧΙΟ; Μας το είπε ο ίδιος : «Είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εγκατάσταση μηχανημάτων υψηλού κόστους τηλε-ιατρικής, για σύνδεση του Κέντρου Υγείας Πυργίου, με το Νοσοκομείο Χίου».

    Το πρόβλημά μας, το έχουμε κάνει γνωστό στο Υπουργείο Υγείας, που έως αυτή τη στιγμή, δεν μας απάντησε, εάν είναι υπέρ του αιτήματός πληρωμής της πολύμηνης εργασίας μας. Σχολίασθηκε -μόνο-, ότι ο κ. Παπαρούπας μας απέλυσε σκόπιμα επί  κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και ότι με το πρόβλημά μας, «θα ασχοληθούν…αργότερα….». Εμάς, αυτά τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει μόνο να αναγνώριση η Πολιτεία την εργασίας μας.

Ζητάμε και θα ζητάμε, να αναγνωρισθεί η εργασία μας, από 10.6.2014 έως 2.3.2015. Πώς είναι δυνατόν να ειδοποιείς εργαζόμενους για επαναπρόσληψη, αλλά να μην τους ειδοποιείς για την απόλυσή τους! Θεωρούμε απαράδεκτο ότι ενώ κάποιοι γνώριζαν την απόλυσή μας, μας το απέκρυπταν σκοπίμως, ξέροντας, ότι εμείς καθημερινά πηγαίναμε στον εργασιακό χώρο του ΠΕΔΥ, καταθέτοντας κομμάτι του εαυτού μας, παίρνοντας την ευθύνη σοβαρών ιατρικών διαγνώσεων. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο εργασιακός χώρος που υπηρετήσαμε τόσα χρόνια, θα μας άφηνε ακάλυπτους και απλήρωτους. Αυτό το τέλος ονειρευόμασταν, μετά από μια πορεία προσφοράς τόσων χρόνων;

Ελπίζουμε το «αυτονόητο» να νικήσει !!!.

Υ.Γ.: Ο νόμος 2712/1999 που επικαλείται ο κ. Παπαρούπας και στηρίζει όλο του το έγγραφο, (ότι δηλαδή, δεν έχει υποχρέωση να μας ανακοινώσει την απόλυσή μας), είναι ψευδής και άσχετος…… (αναφέρει μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊζάν!!!)»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ