27.11.2014 14:16

Στόχος η διαχείριση των λιμένων Χίου ως ενιαίο σύνολο

ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Μ. ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ

Σε δύο βασικούς άξονες τα λειτουργικά έργα και τα έργα δομών, βασίζεται ο νέος προϋπολογισμός του Λιμενικού Ταμείου με την ενοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων να αποτελούν το βασικό εγχείρημα για το 2015.

Τα έργα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου ο νέος προϋπολογισμός βασίζεται στο ταμειακό υπόλοιπο του 1.200.000 ευρώ και σε αυτόν περιλαμβάνονται τα εξής έργα:

  • Συνέχιση πεζοδρομίων προκυμαίας χωρισμένα σε διάφορες χρονικές φάσεις
  • Επισκευές κτιρίων στη ζώνη λιμένα μεταξύ των οποίων και το κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας
  • Εκπόνηση Master Plan στο οποίο θα δίνεται η συνολική διάσταση της δημιουργίας ενιαίου δικτύου λιμένων που θα περιλαμβάνει τα λιμάνια Χίου, Ψαρών, Οινουσσών, Μεστών και Λιμνιών.
  • Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Καρδαμύλων και τοποθέτηση πίλαρς
  • Βελτίωση εγκαταστάσεων Εμπορειούς
  • Αξιοποίηση Λιμένων Μεστών και εκπλήρωση προϋποθέσεων για πύλη Σένγκεν
  • Εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα λιμάνια Λαγκάδας και Αγίας Ερμιόνης
  • Τακτοποίηση κτιρίων, συντηρήσεις και καθαρισμοί για τα λιμάνια των Ψαρών και των Οινουσσών

Για δικαίωση των πολιτικών του έκανε λόγο ο Π. Λαμπρινούδης που στη διάρκεια της τοποθέτησής του σημείωσε ότι πολλές από τις μελέτες που είχε εντάξει ο ίδιος στον προηγούμενο προϋπολογισμό, υπάρχουν και στον φετινό ενώ ζήτησε την αύξηση του ποσού στον κωδικό των πεζοδρομίων ώστε το έργο να εξελιχθεί ομαλά.

Από την πλευρά του πάντως ο νέος πρόεδρος Μ. Μπελέγρης σημείωσε ότι προτεραιότητα πέρα από τα έργα είναι να τεθεί επιτέλους σε ισχύ ο σχεδιασμός που προβλέπει την ενοποίηση όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Χίου και των γύρω νησιών ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένα η δυνατότητα στον επισκέπτη του νησιού να επιλέξει το καταφύγιο που επιθυμεί. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ