8.7.2014 10:55

Στον αυτόματο τα πίλαρς

Τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το Λιμενικό Ταμείο Χίου τον Τουρισμό, αποδεικνύουν τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν  την τελευταία εβδομάδα στο λιμάνι της Χίου, με τους ιδιοκτήτες σκαφών να αναζητούν κάποιον υπεύθυνο για την τροφοδοσία με νερό και ρεύμα.

Η σύμβαση που είχε ο προηγούμενος ιδιώτης έχει λήξει από τις 30/6 και όπως όλα δείχνουν η έννοια του «προγραμματισμού» ώστε ο κεντρικός λιμένας Χίου να μη «ξεμείνει» από υπηρεσίες, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, δεν υπήρξε ούτε στο ελάχιστο.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο «π» με το Λιμενικό Ταμείο Χίου η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το θέμα πιθανά να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Βολεύτηκαν στον εθελοντισμό

Κι ενώ γειτονικές μαρίνες όπως του Τσεσμέ και της Μυτιλήνης σφύζουν από ζωή οι «τυχεροί» που επιλέγουν τον ελλιμενισμό του σκάφου τους στο λιμάνι της Χίου ειδοποιούνται από τις αρχές ότι η τροφοδοσία με νερό και ρεύμα πραγματοποιείται από «εθελοντή», σε συγκεκριμένες μάλιστα ώρες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον προηγούμενο ανάδοχο κ. Μιχάλη Καρατζά.

Τη λήξη της σύμβασης και τη λειτουργία του συστήματος στον «αυτόματο» επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Καρατζάς σημειώνοντας στον «π» ότι οι όποιες υπηρεσίες παρέχονται επί τους παρόντος στο λιμάνι της Χίου είναι σε εθελοντική βάση.

«Η δική μου σύμβαση έχει λήξει στις 30/6. Από τότε εγώ προσωπικά έχω αφήσει τα τηλέφωνά μου στο Λιμεναρχείο και στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε οτιδήποτε χρειαστούν να κατέβω στο κέντρο και να παρέχω υπηρεσίες. Όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι εθελοντικές, δεν πληρώνομαι γι’ αυτές. Το κάνω γιατί κι εγώ δούλευα μέσα σε κότερα και ξέρω τι σημαίνει το ρεύμα και το νερό», σημείωσε ο ίδιος.

 Η συγκεκριμένη πάντως κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει προβλήματα αλλά και παρεξηγήσεις. Συγκεκριμένα ιδιοκτήτης σκάφους απαίτησε το βράδυ της Κυριακής ανεφοδιασμό χωρίς όμως να ξέρει ότι ο ιδιώτης που τον παρέπεμψαν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά εθελοντής που κλήθηκε να μπαλώσει την ανυπαρξία προγραμματισμού του Λιμενικού Ταμείου Χίου.

Όταν ο Μ. Καρατζάς του εξήγησε ότι δεν είναι πλέον εκείνος υπεύθυνος ο ιδιοκτήτης του σκάφους ξέσπασε πάνω του.

Παράταση για τα νέα πίλαρ

Το θέμα όμως δεν σταματάει εκεί. Το πολυδιαφημιζόμενο έργο της τοποθέτησης 28 νέων πίλαρς  στο λιμάνι της Χίου πήρε νέα παράταση για τις 10 Αυγούστου με το Λιμενικό Ταμείο να σημειώνει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε λάθος του εργολάβου και όχι της υπηρεσίας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ