4.9.2014 11:35

Τον έστειλε στους Ολύμπους

Να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διαλύσει οποιαδήποτε σύννεφα υπάρχουν, γύρω από τις πράξεις του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ταξιάρχη Μεστών αλλά και του ιερέα του χωριού κλήθηκε ο Μητροπολίτης Χίου.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι οι πιστοί αντιδρούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου εμφανίστηκαν προ εξαμήνου, με αποτέλεσμα το χωριό έκτοτε να «χωριστεί» στα δύο. Από τη μία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με τον Ιερέα και από την άλλη η πλειονότητα των κατοίκων του χωριού, οι διαφορές αναφορικά με την διαχείριση και διοίκηση του Ναού, των μυστηρίων που τελούνταν και άλλων θεμάτων που δεν κατονομάστηκαν στην συνέλευση για προφανείς λόγους, οι δύο πλευρές σύντομα βρέθηκαν απέναντι με αποτέλεσμα από τις αρχές Ιουλίου να αποστέλλουν επιστολές στον Μητροπολίτη και να ζητούν την παρέμβασή του.

Η πυροσβεστική παρέμβαση Μάρκου

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης και προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα ο κ. Μάρκος έλαβε την απόφαση να προκαλέσει ο ίδιος κληρολαϊκή σύναξη στα Μεστά το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε αυτή διατυπώθηκαν τα παράπονα των ενοριτών που εστίασαν κυρίως στην ελλιπή ενημέρωσή τους από τον Ιερέα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αναφορικά με τα πεπραγμένα του Ναού.

«Ο θεσμός των κληρολαϊκών συνελεύσεων δεν είναι τωρινός. Είναι από τους βυζαντινούς ακόμα χρόνους και σκοπό έχει να ενημερώνονται οι λαϊκοί για το τι πράττει ο κλήρος. Άλλωστε η λέξη Λειτουργία είναι μία σύνθετη λέξη που κατά το πρώτο συνθετικό κρύβει μέσα της τη λέξη λαός», επεσήμανε ο κ. Μάρκος, τονίζοντας για πολλοστή φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα πρέπει προηγουμένως να είναι σύμφωνη με τους κανόνες της Εκκλησίας και να διαθέτει την απαραίτητη έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Τον μετέθεσε στους Ολύμπους

Κάτω από τα γενικευμένα παράπονα ο Μητροπολίτης Χίου για πρώτη φορά ανακοίνωσε παρουσία του ιερέα των Μεστών τη μετάθεσή του στους  Ολύμπους και τον άμεσο ορισμό νέου ιερέα στο χωριό.

Μάλιστα δικαιολογώντας την απόφασή του σημείωσε ότι θα  ακολουθήσει τα προβλεπόμενα από τους εκκλησιαστικούς κανονισμούς προκειμένου το πνευματικό, το διοικητικό, διαχειριστικό και κοινωνικό έργο της ενορίας να διακρίνεται από την απαιτούμενη ευσέβεια, εντιμότητα και νομιμότητα ώστε να υπάρξει σύμπνοια κλήρου και λαού στην περιοχή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ