12.9.2014 10:52

Τρεις κι επέκταση

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Ήταν πολλοί, είχαν μείνει λίγοι και τώρα απομένουν μόνο τρεις ιδιοκτήτες για να παραδώσουν στην Κτηματική Υπηρεσία τα ακίνητά τους, ανοίγοντας το δρόμο για την διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής σε «ελεύθερη εμποδίων».

Η υπόθεση της παράδοσης των απαλλοτριωμένων ακινήτων για την επέκταση του αεροδρομίου διήρκεσε περισσότερο από όσο οι υπηρεσίες αλλά και το υπουργείο είχαν προβλέψει. Ωστόσο μετά από οχλήσεις αλλά και υπό την προειδοποίηση ότι εφόσον δεν εγκαταλειφθούν οι απαλλοτριωμένες από το δημόσιο ιδιοκτησίες, οι ιδιοκτήτες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα, ακόμη και με επιστροφή της αποζημίωσης που έλαβαν, οι περισσότεροι συνετίστηκαν.

Πλέον, μόνο τρεις ιδιοκτήτες δεν έχουν παραδώσει τα ακίνητά του. Ο ένας έχει ήδη ενημερωθεί, ο άλλος δεν έχει εμφανιστεί από την αρχή της διαδικασίας και ο τρίτος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η Κτηματική Υπηρεσία σύντομα θα κληθεί να ξεκαθαρίσει το θέμα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο, η διαμόρφωση του χώρου σε clear way, δηλαδή σε περιοχή χωρίς εμπόδια. Αμέσως μετά το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην ανάγκη παράκαμψης του δρόμο μπροστά από το βιολογικό, για τον οποίο ο βουλευτής σε συνεργασία με τον Στ. Κάρμαντζη και τον Μαν. Βουρνού έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρκετές συζητήσεις.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ