25.7.2012 16:36

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΙΚΑ Χίου (ΦΩΤΟ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ

 
Εικόνες και μαρτυρίες ντροπής και εξευτελισμού κοινοποιήθηκαν στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, κατά την επανεξέταση των δικαιούχων του Προνοιακού επιδόματος τυφλότητας, από κλιμάκιο γιατρών(!!!), που έχει έλθει στη Χίο, προκειμένου να διαπιστώσει αν ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν «τυφλοί μαϊμού». Οι εικόνες και το κείμενο προωθούνται όπως μας κοινοποιήθηκαν, προκειμένου να ενημερωθούν οι «αρμόδιοι» για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εντολές τους.
«Στα πατώματα έπεσε η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας που ακόμα και με
φορεία ακουμπισμένα πρόχειρα καταγής περιμένουν στην ουρά για να επανεξεταστούν για τα μάτια τους, μήπως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λαμβάνουν το επίδομα τυφλότητας.
Οι εικόνες ντροπής είναι τραβηγμένες το πρωί της Τετάρτης, από το χώρο των
εξωτερικών ιατρείων του ΙΚΑ.
Αλήθεια, οι διαβεβαιώσεις ότι οι ανήμποροι και άνθρωποι με βαριά αναπηρία θα
εξεταστούν κατ' οίκον πού πήγαν;
Ο σεβασμός, που αρμόζει σε αυτούς τους συνανθρώπους μας και θα έδειχνε κάθε
πολιτισμένη κοινωνία, είναι δυνατόν να καταβαραθρώνεται στην προσπάθεια να
εντοπιστούν τα άτομα, που πιθανόν και χωρίς δική τους ευθύνη, κακώς λάμβαναν
τα επιδόματα τυφλότητας;»

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε θεωρεί απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά των κλιμακίων και ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να εξετάζονται «κατ’ οίκον» οι κλινήρεις επιδοματούχοι. Επίσης καταγγέλλει την άρνηση των ιατρών του κλιμακίου στο αίτημα των επιδοματούχων που αδυνατούν να προσέλθουν για εξέταση κατ’ οίκον, με τη δικαιολογία ότι είναι πολλοί!!
Ο Π.Σ.Α.μεΑ. καλεί τους κοινωνικοσυνδικαλιστικούς φορείς της Χίου να προσέλθουν αύριο Πέμπτη 26/7/2012 στο ΙΚΑ προκειμένου να αποτρέψουν τα απαράδεκτα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σήμερα και απαιτεί την προσήκουσα συμπεριφορά που δικαιούται κάθε άνθρωπος

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ