21.10.2014 10:44

Ξεκινά στην 1η Νοέμβριου η εκπτωτική περίοδος

ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Απογοητευτική είναι η εικόνα τις τελευταίες μέρες στον κεντρικό εμπορικό κόσμο της Χίου. Ελάχιστοι καταναλωτές κυκλοφορούν κι ακόμη πιο λίγοι είναι αυτοί που ψωνίζουν. Οι επαγγελματίες στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους  στο δεκαήμερο των εκπτώσεων που θα ξεκινήσεις στην 1η Νοεμβρίου.

Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι έχουν τεθεί σε εφαρμογή με ο νέο νομοθετικό πλαίσιο και η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου εντάσσεται σε αυτό το καθεστώς που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή  2 Νοεμβρίου.

Αναβρασμός... αλλού

Πανελλαδικά η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από τους συλλόγους των εμποροϋπαλλήλων ενώ στη Χίο, υπάρχει μέχρις στιγμής τουλάχιστον, αδράνεια σχετικά με το θέμα, αφού ούτε στις τάξεις του εμπορικού Συλλόγου έχει συζητηθεί, ούτε και κάποια κίνηση έχει γίνει από το αντίστοιχο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Για την ιστορία πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος κήρυξε για την κΥΡΙΑΚΉ 2 Νοεμβρίου,  εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία  και καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργία κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη δουλειά».

«Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα ακόμη για το δεκαήμερο των εκπτώσεων ούτε για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος, δεν μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος να πει στα μαγαζιά να κλείσουν και να μη λειτουργήσουν στις 2 Νοεμβρίου», υποστήριξε ο κ. Σέργης από τον Εμπορικό Σύλλογο.

Αλλαγή ωραρίου

Με την αλλαγή της ώρας, αλλάζει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη χειμερινή περίοδο. Έτσι από τις 27 Οκτωβρίου και μέχρι και το τέλος του Μάρτη, τα καταστήματα το απόγευμα θα είναι ανοικτά από τις 17.30-20.30.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ