Την κοινή πλεύση με τους τοπικούς παραγωγούς καθώς και τους επαγγελματίες τουρισμού προωθεί ο Δήμος Χίου, σε μία προσπάθεια τα προϊόντα της χιώτικης γης να μπουν σταδιακά στον γαστρονομικό χάρτη αρχικά των τοπικών επιχειρήσεων.
Για τον συγκεκριμένο σκοπό, στο προσεχές διάστημα ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Νίκο Νύκτα, θα συναντηθούν με τοπικούς παραγωγούς αλλά και επαγγελματίες του κλάδου με στόχο την αξιοποίηση των προϊόντων της χιακής γης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
Αυτό σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Βεργίνα θα επισημοποιηθεί και μέσω του γαστρονομικού συμφώνου που θα υπογράφουν οι επιχειρηματίες εστίασης και τουρισμού μέσα από το οποίο θα δεσμεύονται να χρησιμοποιούν τα τοπικά προϊόντα στις κουζίνες τους.
Επιπλέον, Δήμος και Περιφέρεια προωθούν την πραγματοποίηση γαστρονομικού φεστιβάλ στην επόμενη σεζόν στο οποίο θα γίνεται γνωριμία και εκπαίδευση των σεφ για τη χρήση των χιώτικων προϊόντων στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.