28.12.2012 11:03

19 Λαθρομετανάστες και 1 θερμό επεισόδιο

• ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ “KARABURUN”

Τον σχετικά ήπιο για την εποχή καιρό εκμεταλλεύθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής Τούρκοι δουλέμποροι προκειμένου παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα να εισβάλλουν στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών και να αποβιβάσουν στο νησί Παναγία 19 λαθρομετανάστες.

Το συμβάν έγινε αρχικά αντιληπτό σήμερα στις 00:30 όταν η στρατιωτική περίπολος της βραχονησίδας εντόπισε τις 3 οικογένειες των προσφύγων να κατευθύνονται πεζοί προς τον οικισμό των Οινουσσών. Ακολούθως τους σταμάτησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομική Αρχή του νησιού που τους συνέλαβε.

Σύμφωνα με δήλωσή τους στο Α.Τ. Οινουσσών προέρχονται όλοι από τη Συρία και δήλωσαν πρόσφυγες πολέμου. Ανάμεσα στα 19 άτομα βρίσκονται 8 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά τριών, τεσσάρων, επτά και δεκατεσσάρων ετών.

Σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 10:00 μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής στη Χίο, όπου κρατούνται στο κοντέινερ του Κ.Λ. Χίου ελλείψει χώρου κράτησης στα κρατητήρια της Α.Δ. Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταφερθούν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις ενώ από την αρχή του χρόνου αναμένεται να στεγαστούν στο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης του Μυρσινιδίου.

 

 

Ολονύκτιες παραβιάσεις

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δουλέμποροι αποβίβαζαν τους λαθρομετανάστες στις Οινούσσες, σε μία επίδειξη δύναμης η τουρκική κορβέτα «Karaburun» προχώρησε σε ολονύκτιες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων στο ναυτικό δίαυλο Χίου- Τσεσμέ, το 6ο περιστατικό από το συγκεκριμένο πλοίο μέσα στον τελευταίο μήνα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε σκάφος του Λιμεναρχείου που ακολουθώντας τη πορεία της κορβέτας, απέτρεπε επί τρεις και πλέον ώρες την είσοδό της στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ