9.9.2024 13:23

Απαγόρευση κυνηγιού σε καμένες περιοχές της Χίου μέχρι το 2027

Σύμφωνα με τη Δασική Αστυνομική Ρυθμιστική Διάταξη Κυνηγιού για την περίοδο 2024-2025, που αφορά την περιοχή της Χίου, ορίζονται ορισμένες σημαντικές απαγορεύσεις και ρυθμίσεις. Μεταξύ των σημαντικότερων σημείων:

  1. Απαγόρευση κυνηγιού σε καμένες εκτάσεις: Απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων μέχρι τις 18 Αυγούστου 2027 σε έκταση 17.648,38 στρεμμάτων, η οποία επηρεάστηκε από την πυρκαγιά της 1ης Ιουλίου 2024. Αυτή η έκταση περιλαμβάνει περιοχές όπως Σιδηρούντα, Ανάβατος και Αυγώνυμα. Οριοθετούνται συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια, όπως ο δρόμος από Λιθί προς Σιδηρούντα και οι παραλίες Μετόχι και Παπαλιά.

  2. Υποχρέωση τήρησης των διατάξεων: Η τήρηση της απαγόρευσης αυτής ανατίθεται στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες, την αστυνομία, τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων και κάθε φιλόνομο πολίτη.

  3. Κυρώσεις για παραβάτες: Οι παραβάτες της διάταξης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις περί θήρας και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση της άγριας πανίδας.

  4. Συμμετοχή φορέων: Η διάταξη έχει ανακοινωθεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στους αρμόδιους φορείς, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και οι κυνηγετικοί σύλλογοι της περιοχής, για ενημέρωση και εφαρμογή των κανονισμών από τα μέλη τους.

Αυτές οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της Χίου, ειδικά των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, και στην προστασία της άγριας ζωής κατά τη διάρκεια της αποκατάστασής τους.

Αρχείο PDF

ΑΔΑ 6ΞΛΨ4653Π8-4ΜΙ ΔΑΔ 3

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ