30.7.2024 11:53

Ερυθρός Σταυρός- Κοσμοσυρροή και φέτος στο παζάρι στη είσοδο της Απλωταριάς

Στη Χίο, το ετήσιο παζάρι του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός της κοινωνικής ζωής του νησιού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη των φιλανθρωπικών δράσεων του σωματείου.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας, οι άνθρωποι συνέρρεαν στο παζάρι, περιμένοντας με ανυπομονησία να προμηθευτούν τα παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα που προσφέρονταν.

Τα προϊόντα του παζαριού περιλάμβαναν γλυκά, μαρμελάδες και το διάσημο χιώτικο τραχανά. Όπως ανέφερε μια από τις εθελόντριες του σωματείου, η παρασκευή του τραχανά ξεκινάει ήδη από τον Μάιο με τη συλλογή των τοπικών υλικών, και συνεχίζεται με τη συλλογική προσπάθεια των εθελοντριών στην αίθουσα του Αγίου Αρτεμίου. «Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, αλλά τα αποτελέσματα ανταμείβουν τον κόπο μας», σημείωσε.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού δουλεύουν αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την παρασκευή αυτών των προϊόντων, αξιοποιώντας φρούτα και υλικά της κάθε εποχής. Η ποικιλία των προϊόντων ενθουσίασε τους επισκέπτες, οι οποίοι αγόραζαν με ευχαρίστηση, γνωρίζοντας ότι τα χρήματά τους θα ενισχύσουν οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Πέρα από τη συλλογή χρημάτων, το παζάρι προσέφερε και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όπως μέτρηση ζαχάρου και πίεσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ