29.5.2013 9:58

“Γι’ αυτό δεχόμαστε επίθεση...”

• Η “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ” ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ “CHIOSPRESS”, ΔΙΝΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΝ

Στο καθεστώς λειτουργίας της αλλά και στα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας «Chiospress» περί της ανακύκλωσης αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία «Οικόπολις» που έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου η εταιρία: «ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εφημερίδας είναι ο γιος της συμβίας ενός εκ των ανταγωνιστών μας, οπότε ο κάθε νοήμων πολίτης μπορεί να συμπεράνει με ποια αντικειμενικότητα γράφονται εναντίον μας τα πάσης φύσεως δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής αυτής εφημερίδας».

Από τις αναφορές της «Οικόπολις» δεν λείπουν και τα καρφιά προς ανταγωνιστικές εταιρείες για τις οποίες διευκρινίζει σε άλλο σημείο ότι: «…αντίθεση με τους συκοφάντες «πειρατές» ανταγωνιστές μας που λειτουργούν με αλλοδαπούς εργάτες ανασφάλιστους, χωρίς να διαθέτουν άδεια περισυλλογής και χωρίς να έχουν ιδιόκτητο όχημα και των οποίων οι εργασίες με τον τρόπο που εκτελούνται μόνο ως «πειρατικές» μπορούν να χαρακτηριστούν».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

«Η εταιρεία μας μέσα από διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες υπέγραψε με τον Δήμο Χίου δύο συμβάσεις που ως αντικείμενο έχουν την ανακύκλωση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Ότι διαφορετικό και διαστρεβλωμένο έχει γραφεί ή ακουστεί κατά καιρούς είναι προϊόν παραπληροφόρησης ή συκοφαντίας από τους ανταγωνιστές μας και μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι όλα αυτά που λέγονται και γράφονται είναι ασύστολα ψεύδη.

Σημείωση όλες οι διαδικασίες υπογραφής των συμβάσεων έχουν περαστεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν γίνει νόμιμες από την προϊσταμένη αρχή της περιφέρειας, κάθε λοιπόν αναφορά ότι η υπογραφείσες συμβάσεις είναι προϊόν χαριστικών πράξεων και αδιαφανών διαδικασίών είναι εκ προοιμίου ψευδή και ανάξια λόγου. Ας κοιτάξουν οι συκοφάντες στην ιστοσελίδα διαύγεια να δουν ότι αυτά που γράφουν και λένε είναι τελείως ανυπόστατα.

Όσον αφορά τα θέματα αδειοδοτήσεων και εκεί τα δημοσιεύματα δεν έχουν βάση αφού από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η εταιρεία μας με τον Δήμο Χίου, ρητά αναφέρεται ότι αρμόδιος και υπεύθυνος για την έκδοση των πάσης φύσεων αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας του χώρου συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών είναι ο Δήμος Χίου. Να σημειωθεί ότι σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας που υπάρχουν παρόμοιες συμβάσεις ισχύει το ίδιο καθεστώς. Υπεύθυνοι για τις αδειοδοτήσεις είναι οι Δήμοι και όχι οι εκάστοτε ανάδοχοι.

Εδώ να δώσουμε τα εύσημα στον Δήμο Χίου που άνευ ανταλλάγματος (με χρησιδάνειο) εξασφάλισε για ένα χρόνο χώρο συγκέντρωσης και δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών, το πρώην εργοστάσιο της «βιάλ». Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον ιδιοκτήτη του χώρου για την ευγενική προσφορά του, όπως επίσης αξίζει ένα ευχαριστώ και σε ολόκληρο το χιακό λαό που με αγάπη αγκάλιασε την προσπάθεια ανακύκλωσης και καθημερινά βοηθάει την εταιρεία μας και τον Δήμο Χίου, Ομοίως να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους του Δήμου Χίου που καθημερινά είναι σε επικοινωνία μαζί μας υποδεικνύοντας μας και βοηθώντας μας ποικιλοτρόπος στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Εδώ θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε Χιώτη και κάθε Χίωτισα ότι η ανακύκλωση από την εταιρεία μας γίνεται με πλήρη επαγγελματική ευσυνειδησία και τα ανακυκλώσιμα υλικά προωθούνται σε ειδικά εξουσιοδοτημένα κέντρα στην Αθήνα για να ανακυκλωθούν επισήμως και να πιάσουν τόπο οι κόποι όλων των συμπολιτών μας που βοηθούν στην ανακύκλωση και προσβλέπουν στο κοινό όφελος που δεν είναι άλλο από την σωτηρία του περιβάλλοντος, και την οικονομική ωφέλεια του Δήμου και εξ αυτού του ίδιου του Δημοσίου αφού όπως η σύμβαση προβλέπει θα έχει ανταποδοτικά οφέλη με την εταιρεία σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές μας που τα ανταποδοτικά οφέλη του καρπώνονται οι ίδιοι ή οι συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες στην Αθήνα.

Η εταιρεία μας έχει προσλάβει και δίνει εργασία σε έξι Χιώτες Έλληνες υπαλλήλους αμειβόμενους με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε αντίθεση με τους συκοφάντες «πειρατές» ανταγωνιστές μας που λειτουργούν με αλλοδαπούς εργάτες ανασφάλιστους, χωρίς να διαθέτουν άδεια περισυλλογής και χωρίς να έχουν ιδιόκτητο όχημα και των οποίων οι εργασίες με τον τρόπο που εκτελούνται μόνο ως «πειρατικές» μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η καλοσύνη με την οποία αντιμετωπίζουμε τους ανταγωνιστές μας και το γεγονός ότι δεν ασχολούμαστε με τον παράνομο τρόπο λειτουργίας τους έχει εκληφθεί από αυτούς ως πράξης αδυναμίας και καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες ενός πλήθους ανακριβών δημοσιευμάτων εις βάρος της εταιρείας μας από διάφορα έντυπα και κυρίως από την ηλεκτρονική εφημερίδα «chios press» όπως αναφέραμε παραπάνω. Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εφημερίδας είναι ο γιος της συμβίας ενός εκ των ανταγωνιστών μας, οπότε ο κάθε νοήμων πολίτης μπορεί να συμπεράνει με ποια αντικειμενικότητα γράφονται εναντίον μας τα πάσης φύσεως δημοσιεύματα της ηλεκτρονικής αυτής εφημερίδας.

Κλείνοντας αυτό το δελτίο τύπου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι η εταιρεία μας λειτουργεί νόμιμα, όλες οι αποφάσεις συνεργασίας με τον Δήμο Χίου έχουν κριθεί νόμιμες από όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και δεν πτοούμαστε από τα διάφορα συκοφαντικά δημοσιεύματα. Η εταιρεία μας έχει πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη στις εργασίες των δημοσίων υπηρεσιών και της δικαιοσύνης, των οποίων την βοήθεια ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να ζητήσουμε προκειμένου να κάνουμε τους ανταγωνιστές μας να συμορφωθούν και να γίνουν νόμιμοι».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ