3.10.2024 10:00

"Γιατρός στον Οίκο Ναύτη ή λουκέτο"

Επιστολή της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ προς τον Πρόεδρο Οίκου Ναύτη, κ. Παρασκευά Γιαννόπουλο

Τη δυσαρέσκειά τους για την αθέτηση υπόσχεσης για μόνιμη τοποθέτηση γενικού ιατρού εκφράζουν μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου.

Παρά την απόφαση του 2019 για τοποθέτηση δύο ιατρών, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι 12.000 ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται. Παράλληλα, θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή επιβαρύνει το νοσοκομείο του νησιού και θέτουν προθεσμία για την εκπλήρωση της υπόσχεσης, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτηρίου.

Διαμαρτύρονται για την παραχώρηση δύο ορόφων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού χωρίς αντάλλαγμα και υποστηρίζουν ότι οι ναυτικοί και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζονται με αδιαφορία. Ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, διαφορετικά θα σταματήσει η «ενοικίαση» των χώρων στην ΑΕΝ και θα κλείσουν τον Οίκο Ναύτη.

Αναλυτικά η επιστολή, η οποία απευθύνεται και στον Διοικητή 2ης ΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό, στον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου, κ. Παντελή Βατούση, στη Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Χίου, κ. Ελένη Κανταράκη, στον Διοικητή ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, κ. Στέλιο Σιάρμπα, καθώς και στους βουλευτές Χίου Ν.Δ., κ. Νότη Μηταράκη και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Σταύρο Μιχαηλίδη:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το Δ.Σ της ΠΕΣ ΝΑΤ, τα Μέλη και η Ναυτική Οικογένεια της Χίου, αισθανόμαστε πλέον ότι είμαστε τα «κορόιδα» της υπόθεσης σε ότι έχει να κάνει με την προ 5ετίας υπόσχεση για μόνιμη τοποθέτηση Ιατρού (Γενικού Παθολόγου) στον Οίκο Ναύτη Χίου με την παραχώρηση των δύο ορόφων του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα είμαστε περίπου 4000 συνταξιούχοι ασφαλισμένοι στον Οίκο Ναύτου Χίου, και μαζί με τους εν ενεργεία Ναυτικούς και τις οικογένειες μας ξεπερνάμε τις 12000 ασφαλισμένους, και θεωρούμε πως με την ύπαρξη Ιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου για την εξυπηρέτηση μας, μειώνεται κατά πολύ η προσέλευση - συνωστισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά για την υπ’ αριθμό 5191/28/11/2019 απόφαση της Διοίκησης του Οίκου Ναύτη, για την τοποθέτηση δύο Ιατρών σε μόνιμη και καθημερινή βάση στο ΠΟΝ Χίου, ώστε οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της Ναυτομάννας Χίου να εξυπηρετούνται από τον χώρο του ΠΟΝ ΧΙΟΥ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα μετά από την παραχώρηση δύο ορόφων του ΠΟΝ Χίου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου για την εξυπηρέτηση και αύξηση των εισαχθέντων Σπουδαστών και Σπουδαστριών, και την ομόφωνη απόφαση των παρευρισκόμενων - ενδιαφερομένων.

Ζήτησαν να παραχωρηθεί για 40ετία ο Οίκος Ναύτη Χίου στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και να γίνει Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο, κάτι που δεν μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί είδαμε και την κατάντια της μετατροπής του Οίκου Ναύτη Πειραιά σε Κέντρο Υγείας. 

Αυτό που επιθυμούμε και απαιτούμε είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης για την τοποθέτηση Ιατρού που πήραμε τον Οκτώβριο του 2019, όταν και παραχωρήθηκαν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου δύο(2) όροφοι στο κτήριο του Οίκου Ναύτη Χίου, και αυτό μπορεί να είχε γίνει άμεσα μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, (ΚΥΑ) ή νομοθετικής διάταξης.

Μας βάζετε αντιμέτωπους με τα παιδιά που φοιτούν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και τις οικογένειες τους, αλλά πιστεύουμε ότι και αυτοί αν ήταν στην θέση μας θα είχαν αγανακτήσει με την 5ετη κοροϊδία που υπόκειται η Ναυτική Οικογένεια της Χίου, και φυσικά αύριο θα είναι στην ίδια και πιθανόν σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς.

Η κοροϊδία όπως και η υπομονή μας έφθασε στο τέλος της, για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την τοποθέτηση Ιατρού (Γενικού Παθολόγου) έστω για τρεις φορές την εβδομάδα(παρόλο που είχαν υποσχεθεί για δύο Ιατρούς καθημερινά), γιατί οι γιατροί που έρχονται για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτη είναι εκπαιδευόμενοι και δεν έχουν την δυνατότητα να συνταγογραφήσουν όλα τα φάρμακα και τις εξετάσεις που ζητάνε οι ασφαλισμένοι. 

Αρχίζουμε πλέον να το εμπεδώνουμε πολύ καλά, και καλό θα ήταν να το εμπεδώσουν και όλοι οι εν ενεργεία ναυτικοί με τις οικογένειες τους, ότι κάνεις δεν μας υπολογίζει, μας έχουν ξεγραμμένους, και να ξέρουν οι φίλοι μας σημερινοί και αυριανοί ναυτικοί ότι αγωνιζόμαστε και για εκείνους, γιατί όταν με το καλό έρθουν στην θέση μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς.

Για τον λόγο αυτό, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την υλοποίηση επιτέλους της απόφασης της Διοίκησης του Οίκου Ναύτη, αλλιώς να σταματήσει άμεσα η «ενοικίαση» των δύο ορόφων στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου από τον Οίκο Ναύτη, Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην Κατάληψη και στο «Λουκέτο» του Οίκου Ναύτη Χίου.

Αιτούμε να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός απέναντι στους Χιώτες Ναυτικούς (Μάχιμους & Απόμαχους) και τις Οικογένειες των, Αναμένουμε στην άμεση ενημέρωσή και παρέμβασή σας για την δικαίωσή μας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ