23.7.2024 13:44

Η παράσταση "Γυνή Πλέουσα" ταξιδεύει στα Καρδάμυλα (Video)

Η θεατρική παράσταση "Γυνή Πλέουσα", βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ολοκληρώνει τον κύκλο των καλοκαιρινών της παραστάσεων στα Καρδάμυλα. Η παράσταση, που σκηνοθετεί η Αρκαδία Ψάλτη, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί, με τη φετινή της παρουσία να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς θα λάβει χώρα κάτω από το άγαλμα της Καρδαμυλίτισσας, στην άκρη του λιμανιού.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαία. Όπως αναφέρει η σκηνοθέτις, "αυτό το άγαλμα της Καρδαμυλίτισσας είναι το άγαλμα μιας ηρωίδας γυναίκας. Μιας γυναίκας η οποία άντεχε με δύναμη όλα αυτά τα θέματα που τραβούσαν όλα αυτά τα προβλήματα που τραβούσαν αυτές οι γυναίκες." Η παράσταση πραγματεύεται τη ζωή των γυναικών σε ένα ναυτικό νησί στις αρχές του 20ου αιώνα, οι οποίες ζουν στην απουσία των συζύγων τους, που ταξιδεύουν στη θάλασσα. Η καρδιά του έργου χτυπάει στον αγώνα τους να καλύψουν το κενό που αφήνει αυτή η απουσία και να διαχειριστούν τα βάρη της καθημερινότητας.

Η παράσταση "Γυνή Πλέουσα" έχει ήδη παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη της Χίου, όπως η Βολισσός, η Βέσσα και οι Ολύμποι, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τις κοινότητες. Φέτος, η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Χίου και θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, χάρη στην υποστήριξη του Μιχάλη Μαυρή.

Η Κατερίνα Μαρινάκη, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καρδαμύλων, εξέφρασε την περηφάνια της για τη φιλοξενία της παράστασης, τονίζοντας τη σημασία της για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού. Η παράσταση, όπως ανέφερε, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα Καρδάμυλα.

Η ηθοποιός Ελευθερία Λουπασάκη, που συμμετέχει στη φετινή διανομή της παράστασης, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο σε ένα τόσο ιδιαίτερο περιβάλλον και να γνωρίσει την ομορφιά και την ποικιλομορφία του νησιού.

Η "Γυνή Πλέουσα" δεν είναι απλώς μια αναδρομή στο παρελθόν. Όπως τόνισε η Αρκαδία Ψάλτη, τα θέματα που θίγει το έργο, όπως η μοναξιά, η απουσία και η προσπάθεια για συνύπαρξη, παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Η παράσταση, μέσα από την εξαιρετική γλώσσα του Παπαδιαμάντη και την ευαισθησία της σκηνοθετικής ματιάς, αγγίζει τις καρδιές των θεατών και τους καλεί σε μια βαθιά ενδοσκόπηση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα Καρδάμυλα, κάτω από το άγαλμα της Καρδαμυλίτισσας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ