25.6.2024 13:23

Η Βιβλιοθήκη «Κοραής» τιμά τους εθελοντές της (Video)

Η Βιβλιοθήκη Χίου "Ο Κοραής" προχωρά σε μία σημαντική πρωτοβουλία, τιμώντας τους εθελοντές της, που με την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους συμβάλλουν καθοριστικά στη λειτουργία της. Την πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Παύλος Καλογεράκης, επισημαίνοντας τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών στην ταξινόμηση και καταλογογράφηση των βιβλίων, μια διαδικασία που διευκολύνει την πρόσβαση στο πλούσιο υλικό της βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η βιβλιοθήκη έκανε κάλεσμα στους πολίτες να συμβάλλουν εθελοντικά. "Αρκετοί έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και έχουν δουλέψει για ένα χρόνο εδώ στη βιβλιοθήκη, κυρίως στην ταξινόμηση βιβλίων, καθώς έχουμε πολλές χαρτόκουτες γεμάτες βιβλία που πρέπει να καταλογογραφηθούν και να τοποθετηθούν στα ράφια" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την άφιξη του καλοκαιριού, η δραστηριότητα αυτή μειώθηκε κάπως, και έτσι το Εφορευτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διοργανώσει μια εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους εθελοντές. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/6 στις 11:30 π.μ., όπου οι εθελοντές θα βρεθούν όλοι μαζί, θα κεραστούν και θα λάβουν τιμητικές βεβαιώσεις για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Ο κ. Καλογεράκης τόνισε τη σημασία του έργου των εθελοντών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και επιβοηθητικό για τις εργασίες της βιβλιοθήκης. Επιπλέον, απηύθυνε νέο κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης. "Η βιβλιοθήκη έχει μεγάλη ανάγκη από εθελοντικά χέρια. Η δουλειά δεν είναι δύσκολη, ασχολούνται με βιβλία και το περιβάλλον είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Θα έχουν και την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φίλους και άλλους συμπολίτες" πρόσθεσε.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους, ακόμα και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους παλιούς εθελοντές για πρώτη φορά. "Αύριο Τετάρτη στις 11:30 ας έρθουν ακόμα και για πρώτη φορά να γνωρίσουν τους άλλους τους παλιούς εθελοντές και νομίζω ότι θα ευχαριστηθούν" δήλωσε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ