16.12.2016 18:04

Ο Δήμος γνωρίζει την περιουσία του [ΒΙΝΤΕΟ]

ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της πλήρους αποτύπωσης της ακίνητης περιουσίας του ξεκινάει 5 χρόνια μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη ο Δήμος Χίου.

Παρότι η ιστορία του ενιαίου πλέον Δήμου της Χίου ξεκινάει το 2011 από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν είχε καταφέρει να συλλέξει πληλοφορίες για το πόσα και ποια ακίνητα έχει στην κατοχή του κυρίως σε μικρές κοινότητες και οικισμούς. Κι αυτό γιατί κατά την ένωση των καποδιστριακών Δήμων οι περισσότεροι από αυτούς δεν προσκόμισαν στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους με αποτέλεσμα οποιαδήποτε απόπειρα καταγραφής μέχρι και σήμερα, να πέσει στο κενό.

Η πρώτη σοβαρή απόπειρα καταγραφής θα ξεκινήσει εντός των ημερών και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Τη διαδικασία θα αναλάβουν 5 μηχανικοί οι οποίοι επελέγησαν με δημόσια κλήρωση έπειτα από δημόσια πρόσκληση στην οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον 20 επαγγελματίες.

Το νέο εγχείρημα της Μονομετοχικής αποτιμάται σε 22.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ