17.12.2013 13:38

Πληρώνουν την αδιαφορία των υπηρεσιών

Αντιμέτωποι με την αδιαφορία των υπηρεσιών του Δήμου έρχονται καθημερινά τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των εκκλήσεων των πολιτών για κοπές δέντρων που συνήθως καταλήγουν σε αποζημίωση από μέρους του Δήμου για ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα από πτώσεις κλαδιών.

Το προαναφερόμενο συμπέρασμα επιβεβαίωσε περίπτωση που πολίτη που ήδη από τον Μάιο του 2012 είχε αιτηθεί την κοπή κλαδιών πλατάνου στην Ελάτα με την Υπηρεσία Πρασίνου να απαντά τη δεδομένη στιγμή λόγω έλλειψης εξοπλισμού ήταν αδύνατη η κοπή των κλαδιών.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας της υπηρεσίας ήταν η πτώση δέντρου στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ιδιώτη με τον Δήμο να καλείται να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη προκειμένου να τον αποζημιώσει.

Επιπλέον όπως και παλιότερα είχε επισημάνει πρωτοσέλιδα ο «π» η έλλειψη εμπειρογνώμονα αλλά και η αλλαγή διαδικασίας εκ μέρους του Δήμου που αποζημιώνει πολίτες χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση έχει ανοίξει τη στρόφιγγα με αποτέλεσμα μόνο το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χίου να έχει δώσει πάνω από 10.000 ευρώ σε ιδιώτες που αιτούνται διάφορα χρηματικά ποσά για ζημιές από πτώσεις κλαδιών και δέντρων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ