3.11.2016 15:47

Στα σκαριά το Κέντρο Κοινότητας

ΕΝΑ ΚΕΠ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και ήμασταν χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δημοτών του Δήμου Χίου. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ενδέχεται να γευτούμε και τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Πρόνοιας ή Κέντρου Κοινότητας όπως είναι και ο τίτλος της νέας δομής που ευελπιστεί να θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Χίου. Πρόκειται για ένα προνοιακό κέντρο υπό την σκέπη του οποίου θα τεθούν όλες οι προνοιακές υπηρεσίες του Δήμου και το ίδιο θα έχει ρόλο συντονιστή. Παράλληλα το Κέντρο Κοινότητας θα διαθέτει ακόμη και ειδικό διαμεσολαβητή για τους Ρομα.

Στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση της δομής

 Στην πρόταση που κατέθεσαν από κοινού οι Δ/νσεις Πρόνοιας και Προγραμματισμού του Δήμου Χίου στο ΕΣΠΑ, προβλέπεται η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στελεχωμένο με επτά συνολικά ειδικότητες επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού το οποίο θα ασχολείται και θα δίνει έμφαση στις ανάγκες των οικογενειών Ρομά. « Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγάζεται εντός της πόλης της Χίου, σε σημείο προσβάσιμο για όλους και θα στελεχωθεί με έναν ψυχολόγο, δύο κοινωνικούς λειτουργούς, έναν παιδαγωγό, έναν ΠΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων, έναν διαμεσολαβητή ΔΕ Ρομά, (θέση που πιθανά να καλυφθεί από Ρομά), έναν νοσηλευτή και έναν επισκέπτη υγείας. Όλες οι θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΑΣΕΠ», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου  και Φαρμακείου

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι κατατέθηκαν στο ΕΣΠΑ δύο ακόμη προτάσεις για ενίσχυση των υπαρχόντων δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου. « Οι προτάσεις αυτές στοχεύουν στην χρηματοδότηση για 3 χρόνια ποσού 360.000€ για κάλυψη του 1/3 των λειτουργικών εξόδων των δομών και την στελέχωση με προσωπικό. Αν εγκριθεί η πρόταση θα γίνει πρόσληψη ενός φαρμακοποιού και ενός βοηθού φαρμακοποιού για 8ωρη απασχόληση ενώ το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα και θα στελεχωθεί με κοινωνικό λειτουργό και βοηθό αποθηκάριου», επισήμανε ο αντιδήμαρχος διευκρινίζοντας ότι δεν χρηματοδοτούνται οι αγορές τροφίμων και φαρμάκων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ