7.6.2024 21:34

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Καρυές- Ολονύκτιες παρεμβάσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση των Καρυών το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης δεν υπήρχε κανένα ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο μέχρι και τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Το βράδυ της Παρασκευής με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μυτιλήνη στη Χίο, ώστε να υπάρξει ολονύκτια κατάβρεξη με νερό των καμένων εκτάσεων. 

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα στο μέτωπο των Καρυών δεν εμπνέει πλέον καμία ανησυχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι όπως επεσήμαναν σήμερα οι πυροσβέστες, η χαμηλή υγρασία, τα μεγάλα διαστήματα ξηρασίας μεταξύ των βροχοπτώσεων αλλά και οι άνεμοι, αποτελούν ιδανικές συνθήκες για μεγάλες πυρκαγιές.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πρωί του Σαββάτου η πυρκαγιά θα δηλωθεί ότι ετέθη υπό πλήρη έλεγχο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ