2.6.2016 16:17

Επαναφέρουν στο προσκήνιο την εκμετάλλευση της γεωθερμίας

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν 28 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, ανάμεσά τους και ο Νότης Μηταράκης, σχετικά με τον προγραμματισμό της Κυβέρνηση για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της χώρας.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές προς τον Πάνο Σκουρλέτη, επειδή η γεωθερμία αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πλούτο της χώρας, με δυνατότητες σημαντικής συνεισφοράς στο ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και χωρίς επηρεασμό από καιρικά φαινόμενα ως προς την απόδοση ερωτάται:

«1. Ποιος ο σχεδιασμός – προγραμματισμός του Υπουργείο για έρευνα και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων; 

2. Τί προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση με τον εκκρεμή από το 2012 διαγωνισμό για την εύρεση στρατηγικού εταίρου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ ως προς τα γεωθερμικά πεδία Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, Νισύρου, Λέσβου και Μεθάνων;

3. Θα περιλαμβάνεται η γεωθερμία στο Νομοσχέδιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση για τις ΑΠΕ;

4. Πώς σκοπεύετε να χρηματοδοτήσετε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω γεωθερμίας, δεδομένου ότι η εγκατεστημένη θερμική ισχύς των άμεσων γεωθερμικών μονάδων μέσης και χαμηλής θερμοκρασίας παγκοσμίως υπερβαίνει τα 70 χιλ. MWt (τέλος του 2014) και έχει αυξηθεί 45% από το 2010;»

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ