30.12.2016 9:22

Κυβερνητική απόφαση η παραμονή των προσφύγων στη Χίο επιβεβαιώνει το πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου

Στο συμπέρασμα ότι από τη Συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό δεν πηγάζει υποχρεωτικότητα παραμονής των προσφύγων – μεταναστών στα νησιά εισδοχής, μεταξύ των οποίων και η Χίος, κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του «π», το πόρισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Το πόρισμα παραδίδεται από λεπτό σε λεπτό στο δήμαρχο από αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου και αμέσως μετά τη διαβίβαση του ο Μαν. Βουρνούς αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα η παραμονή των προσφύγων – μεταναστών στα νησιά είναι καθαρά κυβερνητική επιλογή, επιβεβαιώνοντας πλέον και με νομική ματιά αυτό που σχεδόν όλη η Χίος αντιλαμβάνεται. Τον κυβερνητικό εμπαιγμό για το θέμα.

Να σημειωθεί ότι τη γνωμάτευση του Δικηγορικού Συλλόγου είχε αιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ομάδα δικηγόρων (11 τον αριθμό) προσφέρθηκαν να μελετήσουν διεξοδικά το κείμενο της Συμφωνίας και όλων των λοιπών ερμηνευτικών κειμένων πριν καταλήξουν στην απόφαση τους.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην αντίδραση της δημοτικής αρχής, καθώς προκύπτει ολοκάθαρα ο κυβερνητικός σχεδιασμός παράδοσης των 5 νησιών στον κυκεώνα της προσφυγικής κρίσης. Περισσότερα σε λίγο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ